Malatya Madde Bağımlığına Savaş Açtı

Malatya’da Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) tarafından organize edilen ve çok sayıda STK ile resmi kurumun destek verdiği etkinlikle Malatyalılar madde bağımlılığına karşı hep birlikte yürüdü.

Malatya Madde Bağımlığına Savaş Açtı
02 Mart 2015 - 00:01

Malatya’da Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) tarafından organize edilen ve çok sayıda STK ile resmi kurumun destek verdiği etkinlikle Malatyalılar madde bağımlılığına karşı hep birlikte yürüdü. 

Bağımlılıkla Mücadele Platformu tarafından organize edilen ve Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda Sivil toplum kuruluşu ve resmi kurumun destek verdiği yürüyüş İnönü Caddesi Öğretmenevi önünde başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde çeşitli sloganların yazıldığı dövizlerle birlikte madde bağımlılığına 'hayır' diyen grup, İnönü Kapalı Çarşısı önüne kadar yürüdü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bağımlılıkla Mücadele Platformu’nun tertiplediği bu yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün Malatya sivil iradesini ortaya koyarak ‘kötülüklere karşı bir olacağız’ dedi. Bugün bu meydanda gençlere el uzatan, gençlerin geleceklerini karartan bütün zulüm taraftarlarına ‘hayır, biz size karşıyız’ diyerek bu ilan etti. Kamu kurumları ve yerel yöneticiler olarak bu tür sivil dayanışmaların hep yanında olacağız ve onlara destek vereceğiz. Bu etkinlikte katkısı olan bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüşü baktığımız zaman engelli vatandaşlarımızdan, bisikletli vatandaşlarımızdan, yaşlısı, genci bütün Malatya burada. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, bu çocuklar bizim zenginliğimiz. Bu çocukları bütün bağımlılıkların elinden kurtarıp geleceğimizi emin ellere bırakmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise çok önemli bir sosyal projede Malatyalıların biraya geldiğini gördüklerini belirterek “Gençlerimizin geleceğini karartan, gençlerimizi yaşayan bir ölü haline getiren bağımlılığa karşı atılmış çok güzel, büyük bir adım. Bu sadece Malatya’nın sorunu değil, tüm Türkiye’nin ve dünyanın sorunu, insanlığın sorunu aslında. Sivil toplum kuruluşlarını bir araya gelerek geleceğe sahip çıkması büyük bir anlam ifade ediyor. Soruna dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek çok önemli” dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da devletiyle, halkıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla Malatya’nın bir bütün olduğunun altını çizerek, “Gençlerimizi zehirleyen, geleceğimizi katleden karanlıklara, her türlü bağımlılıklara karşı ayaklanmış durumda. Bakanlığımız başlattığı sivil gözetim projemiz var. Emniyet ve jandarma kayıtlarımızda bağımlılık çok yüksek olmamakla beraber yaptığımız anketler vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerimizle yaptığımız görüşmeler sonunda bağımlılık Malatya için bir tehdit olarak öne çıktığını gördük. Yeşilyurt olarak pilot ilçe olarak bağımlılığı ilk sıraya koyduk. Şu anda bu programı da bakanlığımıza raporladık. Geleceğimizin daha aydınlık olması için burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da hükümet olarak madde bağımlılıklarına ve uyuşturucuya karşı mücadele başlattıklarını belirterek, “Bugün Malatya'da sivil toplum örgütlerimizin, yerel yöneticilerin ve halkın desteklediği bir organizasyon ile buna 'dur' diyoruz" dedi.

Özellikle ailelerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Çalık, “Ailelere ve bütün vatandaşlara burada çok önemli görevler düşüyor. Gençliğin rengini ve geleceklerini soldurmayalım. Bunun içinde hep birlikte bağımlılıkla mücadele edelim" şeklinde konuştu.

Yürüyüş sırasında bazı gençler kefen giyerek madde bağımlılığının sonuna dikkat çekerken çevredeki çok sayıda vatandaş da yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum