Malatya'da 15 Bin Kişilik Dev Sokak İftarı

Malatyalı hayırsever işadamı Reşat Erdoğan’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği sokak iftarına 15 bin kişi katıldı.

Malatya'da 15 Bin Kişilik Dev Sokak İftarı
07 Temmuz 2015 - 14:00

Malatyalı hayırsever işadamı Reşat Erdoğan’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği sokak iftarına 15 bin kişi katıldı. 

İşadamı Erdoğan’ın doğduğu Mahallesi olan Hidayet Mahallesi’nde her yıl düzenlediği sokak iftarı bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda oluşturulan sokak iftarında vatandaşlar hep birlikte iftar açtı. İftar öncesi İşadamı Reşat Erdoğan, tek tek masaları dolaşarak katılanlarla ilgilendi. Çok sayıda STK ve kurumunda katıldığı iftar programı öncesi konuşan Erdoğan, “Mahallemizde iftar, birliğimizde iftihar var. Hepimizin bildiği gibi paylaşmak hem dinimizin hem de dinimizle şereflenmiş geleneğimizin emri ve esasıdır” dedi.

İftar programına katılan herkese teşekkür eden İşadamı Erdoğan, “Dileğim odur ki imanla titreyen dudaklarımızdan dökülen dualarımı tıpkı bu sofrada kurulan birliğimizde olduğu gibi semada birleşsin ve kabul görsün. Omuz omuza kıldığımız namazlarımız ve yan yana karşı karşıya açtığımız oruçlarımızın sevapları Dergah-ı izzette çoğalarak kabul görsün” dedi.

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne de değinen Erdoğan, “Cenabı Allah, başta Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz olmak üzere ibadetlerini yaptıkları için işkence edilen cami çıkışlarında katledilen oruçlarını yemedikleri için şehit edilen bütün mazlumlara yardım etsin” diye konuştu.

İftar sonrası da vatandaşlar, yaptığı bu hayırdan dolayı Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum