Malatya'da 25 tutuklama 37 açığa alma

Malatya Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte yürütülen FETÖ operasyonları konusunda açıklama yaptı.

Malatya'da 25 tutuklama 37 açığa alma
21 Ağustos 2016 - 23:01 - Güncelleme: 22 Ağustos 2016 - 00:43

Malatya Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte yürütülen FETÖ operasyonları konusunda açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada Malatya’da FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyon ve soruşturmalarda,Bölge Müdürü, İl Müdürü, Şube Müdürü ve Memur olarak görev yapan 33 şüpheliden 25 kişinin tutuklandığı,içlerinde 5’i 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 3 Komiser, 8 Komiser Yardımcısı, 3 Başpolis, ve 16 Polis olmak üzere toplam 37 Emniyet görevlisinin açığa alındığı belirtildi.

Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada,"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut,  bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde; 15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 19 Ağustos Cuma günü Adliye’ye çıkartılan;İlimizde ki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında; Bölge Müdürü, İl Müdürü, Şube Müdürü ve Memur olarak görev yapan 33 şüpheliden 25’i tutuklanmıştır.

8 Kamu Görevlisi ise Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.İl Emniyet Müdürlüğünce; İçlerinde 5’i 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 3 Komiser, 8 Komiser Yardımcısı, 3 Başpolis, ve 16 Polis olmak üzere Toplam 37 Emniyet görevlisi açığa alınmıştır"ifadelerine yer verildi

YORUMLAR

  • 0 Yorum