Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da kutlandı.

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
30 Ağustos 2015 - 16:09 - Güncelleme: 30 Ağustos 2015 - 20:33

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da kutlandı.

Sabah erken saatlerde Kanalboyu’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Süleyman Kamçı Anıt şeref defterine günün anlam ve önemimi belirten bir yazı yazdı. Vali Kamçı, deftere “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’ncü yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle, Türk Milleti olarak manevi huzurlarınızda bulunmaktayız. Necip milletimizin tek bir vatan üzerinde, tek bir bayrak altında, birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığınız Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanması için gösterdiğiniz azim, cesaret ve destansı kahramanlık, her türlü övgünün üzerindedir. Bizlere miras bıraktığınız mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı, her ne pahasına olursa olsun korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz. 

Türk Milleti’nin bu gurur gününde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta Zat-ı Alileri ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını Aziz Vatan topraklarına katık eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini yazdı.

Anıt önündeki törenin ardından Valilik makamında, Vali Süleyman Kamçı askeri ve mülki erkanın bayram tebriklerini kabul etti.

Tören programı kapsamında son olarak ise İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önündeki resmi geçiş törenine geçildi. Buradaki kutlama programı Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başladı.

Geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşı sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkâm Binbaşı Sabit Kahraman yaptı. Binbaşı Kahraman, 30 Ağustos’un onurlu ve eşsiz bir zafer olduğunu dile getirerek “Bu zafer; Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır” dedi.

Binbir yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu milli mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşmanın karşısında dimdik duran Türk ordusunun bugünde aynı inanç ve kararlılıkla mücadele ettiğini ifade eden Kahraman, “Türk ordusu ebedi başkomutanımız Atatürk’ün izinde ve milletin emrinde, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından resmi geçit törenine geçildi. 2.Ordu Komutanlığı’na bağlı askeri araçlar geçerken, Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bağlı helikopterin filosu da gökyüzünde geçişe eşlik etti. Töreni izleyen vatandaşların Türk Bayrakları ile ortak olduğu geçiş töreni sırasında polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum