"Malatya'da tablo değişecek mi"

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Malatya'da genel durum nasıl?

"Malatya'da tablo değişecek mi"
18 Mayıs 2018 - 00:01 - Güncelleme: 22 Mayıs 2018 - 03:02

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Malatya'da genel durum nasıl? 

-24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar YSK'ye verecek.Bu anlamda siyasi partilerde aday listeleri netleşmeye başladı..

3 Kasım 2002'den bugüne kadar Milletvekili Genel Seçimleri'nde  Malatya'da 5 milletvekili çıkararak bu rakamı korumayı başaran AK Parti ,24 Haziran seçimlerin de yine yeniden Malatya'da 5 milletvekili çıkarabilecek mi?

Malatya merkez ve ilçelerde gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde,Malatya halkının yeni dönem için mutlak surette bir değişim arzusu içesinde olduğunu bu bağlamda AK Parti'nin milletvekili aday listesinin yine bilindik isimlerle ile oluşturulması halinde en az 2 milletvekili kaybı yaşayacağını gözlemledik.Malatya'daki   muhafazakar seçmenin çok büyük bir bölümü 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Erdoğan'a, milletvekilliği seçimlerinde ise oyunu MHP'ye kullanma yönde bir karar almış ve bu karar muhkemleşmiş durumda.

Bu tabloya bakarak şunu söylemek mümkün MHP'nin 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Malatya'da 2  milletvekili çıkarması neredeyse tamam gibi.


 


YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Muro
    5 yıl önce
    Ben de tamam diyenlerdenim
  • Yunus Doğan
    5 yıl önce
    şimdiye kadar ak partiye oy kullandım artık tamam bunlardan kurtulma zamanı geldi.
  • MALATYALI
    5 yıl önce
    SANKİ MEMLEKETTE İNSAN BİTMİŞ GİBİ HER SEÇİMDE AYNI İSİMLER AYNI EKİP NE DİR BUYA YETMEZ Mİ ARTIK TABİKİ YETER.
  • Süleyman
    5 yıl önce
    Geç bile kalındı Malatya Ak partiye iyi bir ders vermeli bunun içinde 24 haziranda milletvekili oylarımızı mhp vermeliyiz