Malatyalı esnaf Ahilik Ödülünü Erdoğan'dan aldı

Malatyalı esnaf Ahilik Ödülünü Erdoğan’dan aldı.

Malatyalı esnaf Ahilik Ödülünü Erdoğan'dan aldı
28 Mayıs 2016 - 00:00 - Güncelleme: 30 Mayıs 2016 - 04:53

Malatyalı esnaf Ahilik Ödülünü Erdoğan’dan aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir’de Ahi Evran Külliyesi’nde düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Töreni’ne katıldı. Yılın Ahisi seçilen Malatyalı esnaf ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

29. Ahilik Haftası kutlamalarının ülke, millet, esnaf ve ahiler için hayırlı olması temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılın ahileri seçilen Malatya’dan Abuzer Salik ile birlikte Gaziantep’ten Celal Açık, Rize'den İmdat Gündoğan ve Trabzon'dan Emine Coşkuner’e ödüllerini verdi. Malatyalı esnaf Abuzer Salik’e ödülünün verilmesi nedeniyle TESK yönetim kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı şevket keskin’de törende hazır bulundu.

Törende Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından Ahilik Onur Ödülü arz edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da zenginleştirerek sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Ahilik Haftası kutlamalarını bu çerçevede önemli ve değerli bir etkinlik olarak görüyorum. Ecdadımızın Anadolu'yu yurt yapmasına yardımcı olmak için tarihin gördüğü en önemli sivil toplum örgütlerinden birini kuran Ahi Evran'ın mirasına sıkı sıkıya sahip çıkan Kırşehirliler başta olmak üzere tüm Ahilere şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."  şeklinde konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız hem Ahiliği yaşıyor, hem de yaşatılması için her türlü çalışmaya öncülük ederek destek veriyor. Bu yıl ilk defa Malatya’dan bir esnafımızın Türkiye’de yılın ahisi seçilerek ödülün Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alması bizleri mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımıza Ahilik Kültürüne vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum