Milli İttifak Adayları İnşaat Sektörünün Nabzını Tuttu

Malatya’da inşaat sezonu olmasına rağmen, sektördeki esnaflarda büyük bir durgunluk hakim. Niyazi Mısri Caddesi’ndeki inşaat firmalarını gezen Milli İttifak adaylar, esnafın perişan olduğunu söylediler.

Milli İttifak Adayları İnşaat Sektörünün Nabzını Tuttu
29 Mayıs 2015 - 14:14

Malatya’da inşaat sezonu olmasına rağmen, sektördeki esnaflarda büyük bir durgunluk hakim. Niyazi Mısri Caddesi’ndeki inşaat firmalarını gezen Milli İttifak adaylar, esnafın perişan olduğunu söylediler. 

Seçimlere artık kısa bir süre kala gezilerine hız veren Saadet Partisi adayları Milli İttifak adı altında birleştiği Büyük Birlik Partisi ile birlikte Malatya’da çalınmadık kapı bırakmıyor. Son olarak inşaat sektörünün ana kalbi durumunda olan Niyazi Mısri Caddesi’ndeki esnafları gezen adaylar bir dokundu bin ah işitti. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, adaylarla birlikte esnafları ziyaret ettiklerini belirterek sonların sorun ve dertlerini dinlediklerini söyledi.

Malatya’da şuanda inşaat sezonu olmasına rağmen inşaat sektörü ile ilgili esnafların yaşanan durgunluktan şikayetçi olduğunu aktaran Canbay, “Piyasada gerçekten bir durgunluk var. Televizyonlara baktığımızda pembe bir tablo gösteriliyor. Türkiye’nin büyümesi, faizlerin düşmesi ve piyasaların canlı olduğu ifade ediliyor ama cadde indiğiniz zaman piyasanın son derece durgun olduğunu görüyoruz. İnsanlarımızın alım gücü yok” dedi.

Mevcut AKP iktidarının 12 yıldır çalışana ve emekliye ve memura 3+3 maaş zammı verdiğini, ancak bununda gelen zamlar karşısında eridiğini belirten Canbay, dolayısıyla vatandaşın ise en tabi ihtiyaçlarını ile artık kredi kartlarından temin etmek durumunda kaldığını söyledi. Esnaflarında artık krediler ile ayakta durmaya çalıştığının altını çizen Canbay, kredi kartlarının da getireceği yükler ile piyasanın daha da daralacağını söyledi.

Bu noktada 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kurtuluşu adına bir şans olduğunu belirten Canbay, isabetli bir karar ile bu faizci ve kapitalist düzenin değişmesi için halkın tercihlerini adil bir sistemden yana kullanacağından şüphelerinin olmadığını söyledi.

Esnaf gezileri sırasında, ülkenin üretmediği için dışa bağımlı bir ülke haline geldiğini belirten Milli ittifak’ın SP’li adayı Osman Cemali Marasalı, ülkenin faiz lobisine milyonlarca lira ödediğini ve bu paranın da Müslüman ülkelerine kan ve gözyaşı getirdiğini söyledi. Üretmeyen bir Türkiye’nin büyümesinin mümkün olmadığını dile getiren Marasalı, “Gelin hep birlikte bu düzeni 7 Haziran’da değiştirelim. Milli Görüş iktidarlarında olduğu gibi Türkiye’yi yeniden şahlanışa kaldırmak için Milli İttifak’a vereceğiniz destekler ile hem ülke kazanacak hem sizler kazanacaksınız” dedi.

Milli İttifak adaylarına dert yanan esnaflar da, yaşanan durgunluk nedeniyle kimi zaman siftah bile yapamadan kepenk kapattıklarını belirterek, ekonomik olarak bir çöküntü içerisine girdiklerini söylediler. Küçük esnafın tamamen bitme durumuna geldiğini ifade eden esnaflar, 7 Haziran’da bu bozuk gidişata dur diyeceklerini söyledikler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum