"Mühim olan Arapgir'in kendisidir"

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,Arapgir benim için büyük bir sevda. Ben gecesini gündüzüne katarak sadece ilçem için çalışan, ilçemin menfaatlerini gözeten biriyim"dedi

"Mühim olan Arapgir'in kendisidir"
09 Mart 2019 - 21:10 - Güncelleme: 11 Mart 2019 - 02:27

REMZİ HAYTA/ Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,Arapgir benim  için büyük bir sevda. Ben gecesini gündüzüne katarak sadece ilçem için çalışan, ilçemin menfaatlerini gözeten biriyim"dedi

Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Cömertoğlu,"Arapgir benim  için büyük bir sevda. Ben gecesini gündüzüne katarak sadece ilçem için çalışan, ilçemin menfaatlerini gözeten biriyim. Belediye Başkanlığı yaptım dönemde sadece sıradan bir belediye başkanı olmanın ötesinde halkımla birlikte el ele verip yaptığımız çok güzel işler oldu. Bunların en somut örneği reyhan projemizdir. İlçemize özgü mor reyhanı belediye bünyemizde kurmuş olduğumuz çalışma grubu öncülüğünde ticari bir ürüne dönüştürdük ve bugün ondan fazla kalemde reyhan ile ilgili üretim yapıyoruz. Projemiz sayesinde onlarca çiftçi geçimini buradan elde etmeye başladı. Bu projeyi kar topu gibi düşünmek lazım her geçen yıl üzerine koyarak büyümeye devam ediyor. Her yıl ürün yelpazemiz, Pazar payımız ve gelir elde eden çiftçimizin sayısı artıyor. Arapgirli kardeşlerim de ben de bu büyük projenin yarım kalmasına gönlü razı olmadı. O yüzden diyorum ki bizim için siyasi partiler önemli değil mühim olan Arapgir’in ta kendisidir.

NEDEN CHP
Ben CHP’ye katıldığımda bana neden diye soruyorlar. Öncelikle ben hiçbir zama asla particilik yapmadım bir partiye mensubum ancak partici değilim. Partili olmak size katkı sağlar ancak particilik halka zulümdür. Diğer taraftan Allah’tan başkasına da kulluk yapmadım, yapmamda.  İbn-i Sina diyor ki sanat ve sanatçılar değer görmedikleri toprakları terk ederler. Bu siyasetçiler için de geçerli. Ben de kendimi değerli hissettiğim, sınırlandırılmadığım bir yerdeyim. Arapgir’in asaletinin yok sayıldığı, sözde anket ve temayül yoklamaları ile iki dudak arasından çıkan sözcüklerle aday belirleme sistemine karşıyım.Bu makam milletin makamıdır, millet ne derse odur. 

Yerel seçimlerden aylar önce bana vatandaşlarım sürekli sen neredeysen biz ordayız parti fark etmez diyorlardı. Daha önceki seçimlerde CHP’ye oy vermiş vatandaşlarımız da AK Parti ise Ak Parti yanınızdayız diyordu. Dolayısıyla Arapgir halkı her şeyi yakından biliyor ve beni çok iyi anlıyor.

31 Mart akşamında sandıklar açıldığında her şey netleşecek. Beni bu makama hemşerilerim getirdi, aday olmayınca hemşerilerim baskı yaptı. Yarın yine hemşerilerim desteklerini çekerlerse kenara çekilip ama son nefesime kadar Arapgir için çalışmaya devam ederim.  Bizim isyanımız masa başında birilerinin koca bir ilçenin geleceğine tesir etmesine engel olmaktır.  Dünü bırakıp yarınları düşünerek Arapgir için neler yapabilirizi düşünüyoruz. İlk günkü aşkla, iştahla  görevimin başındayım. Esasında seçimlerle ilgili de en ufak bir endişem yok çünkü ben hemşerilerimin içindeyim, yanındayım, Onların ne hissettiğini, düşündüğünü iyi biliyorum. Biz etle tırnak gibiyiz bu gönül bağını kırmak kolay değil.

ARAPGİR ZENGİNLEŞMEYE DEVAM EDECEK
Arapgir, yıllardır dışarıya göç veren, üzümü dışında ki buradan da yeterli geliri elde edemiyoruz bir geçim kaynağı olmayan ama esasında son derece köklü bir ilçe. Böyle bir ilçenin daha zengin, daha sosyal ve gelişmiş olması lazım. Bizim önümüzde ki dönemde yine temel çalışma noktamız Arapgir’in sosyoekonomik seviyesini artırmak olacak.  Bu doğrultuda epey yol aldık üzerine koyarak ilerleyeceğiz.  Bu kutlu yolda hemşerilerimin desteğini bekliyorum. Ben dün de oy istemedim bugün de oy istemiyorum çünkü oy demek gönül demek ben gönüllerini istiyorum.

HİZMET GETİRMESİNİ BİLENE
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Milletvekilleri neden yasa yapmak yerine kendilerini havaalanında karşılayacak kişileri belediye başkanı olarak görmek ister anlamış değilim. Belediye Başkanı, var olan kaynaklara yeni kaynaklarda ilave eder ve milletin bu parasını yine milletin eğitimine, sağlığına, huzur ve mutluluğuna harcar olması gereken budur. Diyorlar ki belediye başkanı iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez. Diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 yılında Refah Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde iktidar partisinde miydi? O meşhur çöp yığınlarını yok ederken, kanalizasyon sorunlarını çözüp evlerde su akmasını sağlarken iktidar partisinde miydi? Demek ki mühim olan hizmet getirmesini bilen,kaynakları etkin kullanan, kaynak yaratabilen liyakatli yöneticileri seçmek. Gerisi teferruattır. "diye konuştu


YORUMLAR

  • 0 Yorum