Özhan: Erken Seçim Erdoğan'ın Tercihi Değildir

Koalisyon görüşmelerinde AK Parti Komisyonu içerisinde yer alan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez cumhurbaşkanın eliyle seçime gitme durumu anayasal bir zorunluluktur. Bu algıyı düzeltmek lazım, bu cumhurbaşkanın tercihi değildir” dedi.

Özhan: Erken Seçim Erdoğan'ın Tercihi Değildir
23 Ağustos 2015 - 00:02 - Güncelleme: 23 Ağustos 2015 - 15:38

Koalisyon görüşmelerinde AK Parti Komisyonu içerisinde yer alan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez cumhurbaşkanın eliyle seçime gitme durumu anayasal bir zorunluluktur. Bu algıyı düzeltmek lazım, bu cumhurbaşkanın tercihi değildir” dedi.

AK Parti İl Binası'nda düzenlenen haftalık halk günü toplantısında konuşan Malatya Milletvekili Taha Özhan, koalisyon görüşmeleri ve erken seçim kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zorlu bir süreçten geçildiğini belirten Özhan, “7 Haziran yeterince sıkıntılı ve zorluydu ama 7 Haziran’ın devamında ortaya çıkan süreçte zorlukların devam edeceğini gösterdi” dedi.

7 Haziran seçimleri sonrasında seçim sisteminden kaynaklı sorunun da açığa çıktığını ifade eden Özhan, sistemin değişmesi için 2013 yılında önerilerde bulunduklarını ancak bunun hayata geçirilmediğini söyledi. Sonuç itibariyle AK Parti’siz bir senaryonun hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını ve AK Parti dışındaki partilerin bir irade ortaya koymalarının mümkün gözükmediğini dile getiren Özhan, “AK Parti'nin dışındaki unsurların bir proje dahilin de bir araya getirilmesinde bir siyasi otoritenin ortaya çıkamayacağı net bir şekilde ortaya çıktı. AK Partisiz bir şey yapılamayacağı ortaya çıktı. Bu zemin üzerin de koalisyon görüşmelerini sürdürdük” ifadelerini kullandı.

"ARTIK DÜŞMANLIĞI DA AŞTILAR"
Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile bir erken seçim kararı alındığını ifade eden Özhan, “Bundan emin olun ki AK Parti’nin hiçbir günahı yok. 13 yıldır AK Parti’yi kendilerine meşru bir rakip olarak görmek yerine düşman olarak gördüler. 2007 cumhurbaşkanlığı seçiminde şeytanlaştırmaya başladılar. Artık düşmanlığı da aştılar. Ardından 2010 referandumundan sonra da kişiselleştirdiler. Bütün meseleyi Tayyip Erdoğan nefretine, kinine dönüştürdüler. Ve bu 13 yıl içerisinde toplumsal siyasal ciddi tortulların oluşmasına yol açtılar” diye konuştu. 

Özhan, “Gönül isterdi ki bir seçim hükümeti ile seçime gidelim” diyerek koalisyon görüşmeleri sırasında ne CHP ne de MHP’nin hükümeti kurmaya yanaşmadığını ifade etti. MHP'nin daha ilk günden koalisyon tekliflerine hayır dediğini aktaran Özhan, “CHP koalisyona hayır dedi, ardından da seçim hükümetini ben kurayım dedi. İlginç bir teklif tabi. Hayata geçme ihtimali yok. MHP ise daha ilk günden erken seçim dedi. Koalisyon tekliflerine hayır dedi. Son görüşmede de çok olumsuz bir tavır sergiledi ve geçtiğimiz 1,5 ay boyunca da bol bol hakaretler dolu yazılı açıklamalar ile bu süreci kilitleyen aktör konumuna geldi. Maalesef bir seçim hükümeti de kuramadık” şeklinde konuştu. 

"BU KARAR SAYIN CUMHURBAŞKANININ TERCİHİ DEĞİLDİR"
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez cumhurbaşkanın eliyle seçime gitme durumunun yaşanacağını da söyleyen Özhan, bununda anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu süreçte bir algı operasyonu da yapıldığını kaydeden Özhan, “Bu algıyı düzeltmek lazım. Bu karar Sayın Cumhurbaşkanının tercihi değildir. Bu anayasa vardır. Siyasi partiler bir koalisyon veya seçim hükümeti kurulmadığı zaman cumhurbaşkanının mecbur olduğu bir durumdur. Şimdi işi yine kişileştirip nerede kaldılarsa aynı şeytanlaştırmayı aynı kişisel kavgayı sürdürme niyetinde olduklarını görüyoruz. Kasım ayında bir seçim var. Netice ne çıkarsa başımızın üzerinde yeri var. Oradan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

7 Haziran sonuçlarının en çarpıcı sonuçlarından birisinin de HDP’nin barajı asması olduğunu ifade eden Özhan, “Milletimiz HDP’ye şunu söyledi. ‘ben sana barajı aştırıyorum. Sana yeni bir sigorta poliçesi aldım. Artık güvendesin, sakin ol. Silahlara veda et, kan akıtmayın, analar ağlamasın’ dedi. Ama HDP bu mesajın bir tanesinin bile yanına yaklaşmadı. Olabilecek en negatif şekilde terör saldırıları zirve yaptı. Şu an PKK kan akıtmak için kan akıyor görüyorsunuz. Hiçbir şekilde açıklamasını da yapamıyorlar. Ve emin olun çok kötü bir dönem yaşıyoruz. 90’lardan çok daha kötü bir dönem yaşıyoruz. Şundan dolayı 1990’larda PKK terör örgütü bitse, ülkemiz güllük gülistanlık değildi. Yeterince sıkıntımız vardı. Ancak günümüzde PKK terör örgütü memlekette neredeyse tek sorun halinde” dedi.

Toplantında söz alan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da her hafta düzenli olarak gerçekleştirdikleri halk toplantılarında milletvekilleri ile vatandaşları buluşturduklarını söyleyerek, “Yoğun çalışmaları arasında bize zaman ayırıp ilimize gelen sayın vekilimize teşekkür ederim” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum