Pütürge, Yazıca Mahallesi'nde Su Sevinci

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Pütürge İlçesi Yazıca Mahallesi’nde yapılan sondaj sonucu içme suyu bulundu.

Pütürge, Yazıca Mahallesi'nde Su Sevinci
01 Eylül 2015 - 00:00 - Güncelleme: 01 Eylül 2015 - 00:09

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Pütürge İlçesi Yazıca Mahallesi’nde yapılan sondaj sonucu içme suyu bulundu. 

Konu ile ilgili bilgiler veren Yazıca Mahalle Muhtarı Ramazan Taştekin, mahallede yıllardır su sorunlarının olduğunu ifade ederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve en kısa süre içinde dilekçelerine cevap verilerek çalışmalara başlandığını kaydetti. Çalışma sonucunda yüksek miktarda içme suyu bulunduğunu söyleyen Taştekin, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a, MASKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Özgür Özdemir’e ve sondaj ekibine mahallem adına teşekkür ediyorum. Mahallemizin içme suyu sorunu vardı. Müracaatımızın ardından sondaj vuruldu. Bol miktarda su çıktı. Çok büyük bir sevinç yaşamaktayız. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

ELEKTRONİK SİSTEM UYGULANDI
Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre sondaj çalışmasında 140 metre derinliğe inildiği belirtilerek, “114 metrede saniyede 7 litre civarında suyumuzu bulduk. Klasik yöntemlerin dışında elektronik bir sistem uyguladık. İlk kez bu sistemi burada uyguladık ve çok güzel sonuç aldık. Debimetre ile hesap yapmadan yazılım programı uyguladık ve net sonuca ulaştık. İnşallah bu yeni sistem ile Malatya genelinde içme suyu sorunlarını çözeceğiz” denildi.

Öte yandan, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte genel müdürlük statüsüne kavuşan MASKİ Genel Müdürlüğü kurumsallaşma çalışmaları kapsamında logosunu değiştirdi. Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Kurumsal kimlik çalışmalarımız neticesinde yeni logo ihtiyacı doğdu. Bu kapsamda Malatyamızın sembolü olacak bir logo ve kurumsal kimlik çalışması yaptık. Yeni logomuz Malatyamıza hayırlı olsun” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum