'Radyo Köyü' törenle açıldı

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) radyo yayıncılığının 91. yıldönümü dolayısıyla Malatya’da etkinlikler düzenliyor.

'Radyo Köyü' törenle açıldı
04 Mayıs 2018 - 00:00 - Güncelleme: 04 Mayıs 2018 - 00:07

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) radyo yayıncılığının 91. yıldönümü dolayısıyla Malatya’da etkinlikler düzenliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliği ile Malatya’da ‘Radyo Köyü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Binası arkasında gerçekleştirilen açılış töreni öncesi TRT Halk Müziği sanatçılarından Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

‘Radyo Köyü' açılış törenine Malatya Valisi Ali Kaban, Sayıştay Başkanı Seyyit Ahmet Baş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Göğüş, Malatya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Ercan Turan,  TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, TRT ve Anadolu Ajansı yetkileri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.  

RADYO ESKİ BİR İLETİŞİM ARACIDIR

‘Radyo Köyü' açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Göğüş TRT'nin 6 Mayıs 1927 yılında yayın hayatına başladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"TRT'nin 91. yıldönümünü Malatya'da kutladıkları için TRT ekibine teşekkür ediyorum. Radyo eski bir iletişim aracıdır. Radyo bazen gönülden gelen bir şarkı, bazen dinlediğimiz yanık bir türkü, bazen bir haber, bazen söyleşi olarak bize arkadaşlık etmektedir Bugün hala yolculuk yaptığımız aracımızda, çalıştığımızda, yanı başımızda, telefonumuzda bize kadim dostluğunu devam ettirmektedir. Malatya Büyükşehir belediyesi olarak asli görevlerimizin yanında sosyal ve kültürel etkinlikler alanında da hizmetler vermekteyiz. Malatyamıza kazandırdığımız Etnografya müzesi ayarında bir kültür evimiz var. Sanat sokağında her türlü kurslar verilmektedir.”

MALATYA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

1927 yılında Sirkeci postanesinde radyo serüvenine başlayan TRT Radyonun 2018 yılı durağının Malatya olduğunu belirten TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise yaptığı konuşmada özetle; "Hem Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Radyo Müzesi’nin açılışını yapalım hem de dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımızı, radyocu arkadaşlarımızı buluşturarak, bu iki etkinliği bir arada harmanlayalım ve Malatyalılara da birkaç gün yaşatalım dedik. Birkaç gün burada etkinliklerimiz olacak. Malatya; bir taraftan ekonomi, altyapı, şehirleşme olarak ilerlerken bir taraftan da kültür sanat alanında da derinlikli işler yapıyor. Bir fotoğraf makinesi müzesi açtık. Sanat sokağı, Malatya'dan daha büyük şehirlere taş çıkaracak organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Burada bir radyo köyümüz var. Gündüz ve akşamları sanatsal etkinliklerimiz olacak. Herkesi etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

 

RADYOLARIMIZ İYİ Kİ VAR

Son olarak bir konuşma yapan Vali Ali Kaban ise "Eski ve eskimeyenlik düzleminde baktığımız zaman radyo hem eski hem de eskimeyendir.  Çünkü başlangıç itibariyle oldukça erken bir dönemin yayın aracıdır. Bugün gelinen noktada birçok yeni yayın vasıtaları devreye girmişken, -özelliklede görsel sektör artık her şeyi kaplamış durumda- buna rağmen radyo saygınlığını, kabul edilebilirliğini kabul edilmişliğini yitirmemiştir. Radyo hala dünyamızda var ve iyi ki var. Bu programı Malatya’mızda gerçekleştiren, bu yolun emekçilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Sayıştay Başkanı Seyyit Ahmet Baş ile TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'ya Vali Ali Kaban ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Çakır tarafından el işlemeli bakır semaver seti hediye edildi.

Konuşmaların ardından ‘Radyo Köyü'nün açılışı yapılarak, törene katılanlar tarafından gezildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum