Şahin, Recai Kutan Barajını inceledi

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yazıhan Ovasının su sorunun çözecek olan Recai Kutan Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Şahin, Recai Kutan Barajını inceledi
31 Ağustos 2016 - 00:00 - Güncelleme: 31 Ağustos 2016 - 00:03

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yazıhan Ovasının su sorunun çözecek olan Recai Kutan Barajı’nda incelemelerde bulundu. 

Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile birlikte Recai Kutan Barajı’nda yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vatandaşların sulama konusunda şikayetleri olduğunu belirten Şahin, “Barajda su mevcut ve sulama ihalesinin yapılmasına rağmen çalışmalar biraz ağır aksak ilerliyor. Biz bu durumu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na aktardık, gerekli aksaklıklar en kısa sürede çözülecek ve inşallah vatandaşlarımızın sulama ile sıkıntısı halledilecek” dedi.

Şahin daha sonra yaklaşık 92 metre yüksekliğinde ve 130 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip olan Boztepe Barajını gezerek baraj hakkında da yetkililerden de bilgiler aldı.

Burada, Fethiye’de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonucu barajın altında çatlaklar olduğu ve buna bağlı olarak da barajın su sızdırdığı iddialarına da değinen Şahin, “Vatandaşlarımız rahat olsun. Depreme bağlı olarak barajın altında sızıntı yok. Suyun ilk tutulmaya başladığı andan itibaren ufak tefek sızıntılar vardı ama bunlarda halledilmeye çalışılıyor. Bir damla suyun dahi boşa gitmemesi için çalışmalar sürecek ve vatandaşımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

Proje sorumlusu Fatih Ülger de Şahin ve beraberindekilere baraj hakkında bilgiler vererek çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin, daha sonra Boztepe mahallesine giderek yaşanan depremde zarar gören binayı inceledi. Şahin buradan da Akyazı, Hamidiye, Başpınar ve Çivril mahallerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum