Şehit pilotlarımız törenle uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Şehit pilotlarımız törenle uğurlandı
25 Şubat 2015 - 13:55 - Güncelleme: 05 Mart 2015 - 20:45

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Askeri uğurlama törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda otopsileri tamamlanan Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya, Hava Pilot Üsteğmen Salih Atalay ve Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özbahçeci’nin Türk bayrağına sarılı tabutlarının tören alanına gelmesiyle gözyaşları sel oldu. Askeri manganın omzunda getirilen tabutlara koşan şehit yakınları, tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

7. Ana Jet Üs Komutanlığı alanında bulunan Erhaç Havaalanı meydanında düzenlenen törende şehit ailelerinin ağıtları yürekleri dağlarken, şehit pilotların öz geçmişlerinin okunması ile alanda feryatlar yükseldi. Daha sonra İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından şehit pilotlar için dua yapıldı. Dua sırasında da duygulu anlar yaşanırken, şehit pilotların cenazeleri yine askeri manga omuzlarında alanda bekleyen CASA tipi uçaklara taşındı.

Törenin ardından Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in cenazesi Eskişehir'e, şehit Pilot Hava Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin cenazesi Konya'ya, şehit Pilot Hava Üsteğmen Salih Atalay'ın cenazesi İstanbul'a, şehit Hava Pilot Onur Özkaya’nın cenazesi ise İzmir'e gönderildi. Şehitlerin cenazelerine aileleri de eşlik etti.

Şehit pilotların öz geçmişleri ise şöyle:

Şehit Kurmay Binbaşı Salih Sezer, 1977 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu'ndan 1999 yılında mezun olan Sezer, 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 1999-2001 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 3. Ana Jet Üs 131. Jet Filo Komutanlığı'nda göreve başladı. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı'na geçen yıl atanan Sezer, burada harekat ve uçuş eğitim kısım amiri olarak görev yaptı. Şehit Pilot Kurmay Binbaşı Sezer, evli ve 2 çocuk babası.

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya, 1983 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Hava Harp Okulu'ndan 2006 yılında mezun olan Özkaya, 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 2006-2008 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 7. Ana Jet Üs 172. Jet Filo Komutanlığı'nda göreve başladı. 7. Ana Jet Üs 173. Jet Keşif Filo Komutanlığı'na 2009 yılında kol uçucusu olarak atanan Özkaya, evli ve bir çocuk babası.

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özbahçeci, 1986 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu'ndan 2008 yılında mezun olan Özbahçeci, 2008-2010 yıllarında 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığı emrine atandı. 7. Ana Jet Üs 173. Jet Keşif Filo Komutanlığı'na 2011 yılında kol uçucusu olarak atanan ve burada çeşitli görevlerde bulunan Özbahçeci, evli ve bir çocuk babası.

Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, 1986 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Hava Harp Okulu'ndan 2009 yılında mezun olan Atalay, 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 2009-2010 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığı'nda göreve başladı. 1. Ana Jet Üs Komutanlığı 113. Jet Keşif Filo Komutanlığı'nda 2011-2014 yıllarında kol uçucusu olarak görev yapan Atalay, geçen yıl 7. Ana Jet Üs Komutanlığı 173. Jet Keşif Filo Komutanlığı'na kol uçucusu olarak atandı. Atalay, Neslihan Atalay ile evlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum