"Şehitlik makamı bizim acımızdan en yüksek mertebedir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Nikâh Sarayında Şehit ve Gazi Dernekleri ile şehit yakınları ile bir araya geldi.

"Şehitlik makamı bizim acımızdan en yüksek mertebedir"
22 Mart 2019 - 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Nikâh Sarayında Şehit ve Gazi Dernekleri ile şehit yakınları ile bir araya geldi.

İnsan odaklı hizmetlere büyük önem veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehit derneklerinin talebine duyarsız kalmadı. Şehit Derneklerini ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a şehit aileleri için Şehir Mezarlığında yer tahsis edilmesi ile ilgili gelen talep gerekli araştırmalar yapılarak olumlu sonuçlandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza talebimize olumlu cevap verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Şehit ailelerine Şehir Mezarlığında yer tahsis edilmesi ile ilgili talebimizin kabul edilmesi bizleri mutlu etmiştir. Türkiye’de ilk defa Malatya’da böyle bir tahsis yapılmıştır. Gönül ister ki Şehit Ailelerine diğer illerde de böyle tahsisler yapılsın. Bizler şehit aileleri olarak Sayın Başkanımızın bizlere yapmış olduğu bu iyiliği kati suretle unutmayacağız. Bu vesile ile Sayın Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitlik makamı bizim acımızdan en yüksek mertebedir.

Şehit ve gazilerin yol göstericilerimiz olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise program sırasında yapmış olduğu konuşmada, “Şehit ve Gazilerimizin kanları ile sulanan bu topraklarda bugün bizim hür ve özgürce yaşamamıza onlar vesile olmuştur. Onlar bu vatanın, bayrağın ve Kuran-ı korumak için canlarını ortaya koymuşlardır. Şehitlik makamı bizim acımızdan en yüksek mertebedir. Şehitlerimizin aileleri, yakınları bizlere, milletimize ve devletimize emanettir. Sayın Cumhurbaşkanımız şehit yakınlarına ve Gazilerimize büyük hassasiyet göstermektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Malatya genelinde gerçekleştirmiş olduğumuz dernek ve vakıf ziyaretlerimiz sırasında şehit derneklerimizden bir talep geldi. Bu talep şehit yakınları için şehir mezarlığında yer talebi oldu. Konuyu ilgili arkadaşlarımızla görüşerek nasıl yardımcı oluruz diye gerekli çalışmaları yaptık. 14 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen Encümen toplantısı sonrasında Şehir Mezarlığı içerisinde 22 Ada 1 nolu parselin Şehit Aileleri için tahsis edilmesine yönelik karar verildi. Şehitlerimizin Anne-Babası-Eş ve Çocukları için alınan karar doğrultusunda yer tahsisini gerçekleştirdik.

31 Mart’tan sonra görevimizi yeni gelecek olan arkadaşlara devreceğiz. Önemli olan milletin vicdanında, gönlünde bir yer edinebilmişsek ona şükrederiz. Şehit yakınları ve Gazilerimizin duaları benim için ayrı bir önem arz ediyor. Sizin dualarınızda olmak benim için yeterli. Rabbim eşlerinizin, çocuklarınızın şahadetlerini kabul, makamlarını ali eylesin” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ve yemek sonrası Şehit Aileleri Şehir Mezarlığını ziyaret ederek hem şehitlerinin mezarlarında dua ettiler hem de kendileri için ayrılan mezar yerlerini incelediler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum