"Servis aracı esnafı destek bekliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, servis esnafının sorunlarına dikkat çekti.

"Servis aracı esnafı destek bekliyor"
08 Nisan 2020 - 00:00 - Güncelleme: 08 Nisan 2020 - 16:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, servis esnafının sorunlarına dikkat çekti.

Kiraz yaptığı açıklamada “Alınan önlemler kapsamında okulların tatil edilmesi, fabrikaların  iş durdurması servis esnafını zora soktu” dedi. 

Kiraz açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Öğrenci ve personel taşıyan servis aracı işletmecisi esnafı ve çalışanları da her esnaf gibi büyük sıkıntı yaşamakta. 

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılması ve iş yerlerinin büyük bir bölümünün iş durdurması bir sektörü daha bitirmiştir. Verilere göre Türkiye genelinde 360.000 servis aracıyla öğrenci ve personel taşıyan servis aracı işletmecisi  işsiz kalmıştır. İş planlamasını bir yolluk yapan servis esnafının nisan ayından itibaren ücretleri, vergileri, SGK ve Bağkur borçlarını ödemelerine imkan yoktur. Ayrıca özel ve devlet bankalarından alınan kredileri de ödemeleri mümkün değildir. Bu nedenle ivedilikle servis aracı sahibi esnafın vergileri, SGK ve Bağkur ödemelerinin durdurulması, bankalardan aldıkları kredilerin faizsiz ertelenmesi şart olmuştur. Bunların yanı sıra okul servis araçlarında çalışan ya da işten çıkartılan personelin maaşı da devlet tarafından ödenmelidir.” ödenecek midir?"diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum