Sıcaklıklar düşüyor yağış geliyor

Meteoroloji, balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin bölge genelinde etkili olacağını açıkladı. Yapılan açıklamada hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını kaydetti.

Sıcaklıklar düşüyor yağış geliyor
24 Ekim 2018 - 00:02 - Güncelleme: 24 Ekim 2018 - 00:10

Meteoroloji, balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin bölge genelinde etkili olacağını açıkladı. Yapılan açıklamada hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını kaydetti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada," Bölgemizin (Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman) Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemleri ile Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6–8) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.Rüzgârların; Çarşamba ve Perşembe günleri güneyli yönlerden, Cuma günü ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette (30–40 km/sa) zaman zaman kuvvetli (40–60 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir.

Çarşamba günü, bölge genelinde aralıklı ve lokal olarak beklenen yağışların Adıyaman’ın kuzey kesimleri ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Perşembe günü; yağışların tüm bölgede etkili olması beklenmektedir.Cuma günü ise yağışların hafifleyerek gece yarısına doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin Cumartesi günü bölgemizi terk edeceği, aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı ve yeni haftayla birlikte bölge genelinde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Bölgemizi etkileyecek olan yağışlı ve soğuk sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgârın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir." denildi

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum