"Siyasi Tarihin En Büyük Milletvekili Transferini AKP Yaptı"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz yaptığı açıklamayla iktidarın hazırladığı yasa değişikliğini eleştirdi.

"Siyasi Tarihin En Büyük Milletvekili Transferini AKP Yaptı"
03 Haziran 2020 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz yaptığı açıklamayla iktidarın hazırladığı yasa değişikliğini eleştirdi. Kiraz “İktidar partileri, siyasi ahlak, demokrasi seçmen ve sandık iradesini savunma bahanesiyle, seçim ve siyasi partiler yasasında,  TBMM içtüzüğünde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasında kendilerine göre düzenlemelere gitme hazırlığındalar” dedi. 

“Siyasi Tarihin En Büyük Milletvekili Transferini AKP Yaptı”

“Milletvekillerinin parti değiştirmelerini “siyasi ahlaksızlık” diyerek yasaklamayı amaçlayan iktidar siyasi tarihimizin en büyük milletvekili transferini daha kurduğu gün gerçekleştirdi” diyen Kiraz “İktidar ortağı MHP’nin yanı sıra DYP, ANAP, HAS Parti, DSP, ÖDP ve bir çok partinin genel başkanı da dahil en zengin transfer albümüne sahip parti AKP’dir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra 5 belediye başkanı ve en az 100 başkan transfer edeceklerini ilan ettiklerini çabuk unuttular. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması da dahil, bugüne kadar hep demokratik siyasetin, demokratik temsilin, seçmen iradesinin özgürce tecellisinin, tüm siyasi partilerin seçime girmesi ve yarışmasının yanında olduk, yolu açtık. İktidar ise demokratik siyasetin önünü kesme, yollarını kapatma, muhalefetin hareket alanını kuşatma peşinde” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum