Su, 24 Saat Anlık Takip Ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü sağlam ve modern altyapı yatırımları ile Malatya halkına temiz içmesuyunu ulaştırıyor.

Su, 24 Saat Anlık Takip Ediliyor
19 Temmuz 2017 - 07:53 - Güncelleme: 20 Temmuz 2017 - 00:18

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü sağlam ve modern altyapı yatırımları ile Malatya halkına temiz içmesuyunu ulaştırıyor. İleri teknolojik cihazlarla kurulmuş modern laboratuvarında suyu günlük analiz ederek suyun kalitesini inceliyor. Şehrin suyunu kontrol altına alarak Türkiye’nin en temiz suyunu vatandaşlara ulaştırıyor.                                

Aylık 450 Farklı Noktadan Numuneler Alınarak Suyun Analizi Yapılıyor

Dünyada tek kaynaktan beslenen nadir şehirlerden birisi olan Malatya’da su sağlıklı ve güvenle musluktan içiliyor. Gündüzbey’de bulunan Kaptajdan gelen suyun sağlıklı ve kaliteli bir şekilde vatandaşa ulaşması için MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı güçlendirme çalışmaları dâhilinde şehrin genelinde güçlü projeler hazırlayarak dev yatırımlara imza atıyor. Kaynaktan çıkan suyu aynı kalitede vatandaşların musluklarına ulaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda suyun kalitesini düzenli aralıklarla inceleyen MASKİ Genel Müdürlüğü, yüksek ve modern teknolojik cihazlarla tasarlanan laboratuvarında suyun analizini yapıyor. Aylık düzenli olarak 450 farklı noktadan numuneler alarak suyumuzu tahlil ediyor.  Laboratuvarda bulunan cihazların hepsi kimyasal kirliliği ve en küçük mikroorganizmayı dahi tespit edecek teknolojiye sahip. İleri teknolojiyle suyumuzun kontrolü güvenilir bir şekilde yapılıyor. Suyumuzun klor seviyesi Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak 0,3 - 0,5 ppm aralığında tutuluyor. Böylece su sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırılıyor. MASKİ’nin yaptığı analizlerin dışında Halk Sağlığı Birimleri haber vermeden düzenli olarak şehrin farklı noktalarından su numuneleri alarak analizler yapıyor. Malatya’da su gönül rahatlığıyla musluktan içiliyor.

Su, 24 Saat Anlık Takip Ediliyor

MASKİ Genel Müdürlüğü her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizde sağlam altyapı ağımız ve ileri teknolojiyle kurulmuş atıksu arıtma tesislerimiz ile vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor. Kaptaj ve su depolarımız 24 saat kamera sistemi ile takip ederek vatandaşlara sağlıklı içmesuyu ulaştırıyor. Yapılan düzenli analizlerin yanı sıra ALO 185 çağrı merkezine bildirilen sıkıntıların çözüme kavuşturulması için söz konusu bölgeye gidilerek numuneler alıp gerekli incelemeler yapılıyor. Böylece suyun her an kontrolü sağlanarak vatandaşlarımıza kaliteli su ulaştırılıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum