"Süreci iyi yönetemedi"

Gazeteci Remzi Hayta yazdı: "AK Parti'de özellikle ilçelerdeki adayların belirlenmesinin ardından kopan kızılca kıyametin bir numaralı sorumlusu olarak, vekiller ya da 'O vekil' gösterilse de, esas baş sorumlusunun İl Başkanı İhsan Koca ve Yönetimi son bir kaç gün içerisinde hedef tahtasına oturtuldu"

"Süreci iyi yönetemedi"
22 Ocak 2019 - 00:04 - Güncelleme: 22 Ocak 2019 - 02:01

Gazeteci Remzi Hayta yazdı: "AK Parti'de özellikle ilçelerdeki adayların belirlenmesinin ardından kopan kızılca kıyametin bir numaralı sorumlusu olarak, vekiller ya da 'O vekil' gösterilse de, esas baş sorumlusunun İl Başkanı İhsan Koca ve Yönetimi son bir kaç gün içerisinde hedef tahtasına oturtuldu

Nitekim Son yaşanan Pütürge krizi sonrası özellikle ilçelerde bağımsız ya da ittifak adayları birbir ortaya çıkarken, bu dağılmışlığın tek nedeninin "Süreci iyi yönetemeyen, aday belirlemede etkin bir rol oynayamayan" il teşkilatının 'vasıfsızlığı' olduğu kanısı neredeyse herkeste oluştu. 

 Şu gerçeğin altını çizerek yolculuğumuza devam edelim; 

İhsan Koca, malum kastın hükmünü sona erdirmek, partiyi Malatya'da bu kastın boyunduruğu altında çıkarmak amacıyla sayın Cumhurbaşkanımızın doğrudan müdahalesi ile il başkanlığına getirildi. Yani İhsan Koca'ya denildi ki,"Git kardeşim! Malatya'da sorun istemiyorum. Sen toparla, Ayrık otlarını temizle. Sıkıntılı olan , şu vekilin bu vekilin, şu yapının adamı olan kişilerin hepsinin fişini çek!" 

  Öyle ki, Koca'da bir kaç özel sohbetinde kendisinin bu nedenle getirildiğini açıkça zikretti. 

Ama gelin görün ki, söylemi ile eylemi arasında dağlar kadar fark oldu. 

Doğrudur, göreve gelir gelmez,önce eski yönetimi kenarı koydu. Şu veya bu vekilin adamlarını tek tek temizledi. Kast'ın malum yapının ne kadar adamı varsa, onları da bertaraf etti. Ama, sürecin kontrolünü onlara verdi. Ya da gücü yetmedi!

İhsan Koca'yı iyi tanırım. Cesur ve kararlı bir adamdır. Israrcıdır da! Ancak her nedense, kendisinin ve yönetimin istemediği isimler ilçelerde tek tek çıktı. 

Süreçte, görüş bildirdi mi, bildirmedi mi!

Etkisi ne kadar oldu, Anket mi esas alındı vb.

Bunların hepsi hikaye.

 İşin noktası şudur; İhsan Koca ve Yönetimi süreçte söz sahibi olamadı. Şayet olsalardı, bugün ilçelerde bu kadar sıkıntı baş göstermezdi. Neredeyse tüm ilçelerde aynı sıkıntı var. Tüm tepkiler bir tek kişi işaret ediyor. O kişinin de kim olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz!

Bu kişi her ne kadar "Ben bu dönemde uzağım!" dese de, aslında tam merkezinde oldu. Süreci bizzat O yönetti. Diğerleri ise sadece koroya eşlik etti. 

Malumunuz, bazı ilçelerde süreç artık farklı işliyor. Yani bazı ilçeler sırf il yönetiminin sürece ağırlığını koymadığı ve direksiyonu O kişiye kaptırdıkları için kaybedilme riski ile karşı karşıyadır. 

 Nitekim,bakıyorsunuz, ilçelerde binlerce insan,aday gösterilmeyi beklediği ancak gösterilmediği kişiler etrafında kenetlenme yoluna gitmektedir.İl Teşkilatı şapkasını çıkarıp başının önüne koymalıdır. Zira, bu seçimi kaybettiği her ilçede hesap sadece 'O Vekil' üzerinden olmayacak kanaatimce İl Teşkilatı üzerinden de olacaktır. 

İl Teşkilatının tek şansı nedir diye soranlara da son cümlemizi söyleyelim. 

Yatıp Kalkıp dua etsinler. İyi bir muhalefet yok Malatya'da. Zira, yaşanan bunca sıkıntıyı daha net kafayla gören bir muhalefet olse, seçim sonuçlarına yüzde yüz etki eden adımlar atardı."

 

Remzi Hayta-Ortak Yayın

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Mehmet
    5 yıl önce
    Hayır katılmıyorum gayette güzel yönetiyor, milletin dedikosu sadece.Hiç sıkıntı yok Malatya da günü gelince görecek herkes.Başkanımızın Allah yardımcısı olsun siyasette tanıdığım En Dürüst adamlardan birisi kendisi.
  • Samet yilmaz
    5 yıl önce
    Sayın başkanımız(Reis) ben halkın üstünde bir güç tanımıyorum diyor. Ama halkı bir ilde tek bir vekil 15 yıl temsil edebilir mi. Şu anki durum da bu. Bir vekil bir il de bu kadar herşeyi tekeline almışsa halkın gücüde sabrıda bitmiştir. Halkın partiye bağlılığı sayesinde milletvekili sayısını 1 azaltarak şimdiye kadar devam etti. Ama artık dur demenin vakti geldi.