Tabana Nereyi İşaret Edecekler?

Malatya siyasetinin iki önemli siyasi figürü;AK Parti'de iki dönem Milletvekilliği yapan Fuat Ölmeztoprak ve Prof.Dr. İbrahim Gezer,7 Haziran seçimlerinde tabana nereyi işaret edecek?

Tabana Nereyi İşaret Edecekler?
23 Mayıs 2015 - 15:23 - Güncelleme: 20 Haziran 2015 - 21:54

ÖZEL HABER/Malatya siyasetinin iki önemli siyasi figürü;AK Parti'de iki dönem Milletvekilliği yapan Fuat Ölmeztoprak ve Prof.Dr. İbrahim Gezer,7 Haziran seçimlerinde tabana nereyi işaret edecek?Akçadağ'da sancılı bir dönem yaşayan AK Parti'ye destek verecekler mi?

7 Haziran 2015 seçimlerine ramak kala,AK Parti 22. ve 23. dönem Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın ve Prof.Dr. İbrahim Gezer'in  hangi partiyi destekleyeceği merak konusu oldu.

"FUAT ÖLMEZTOPRAK CEPHESİ"

AK Parti'de iki dönem Milletvekilliği yapan Fuat Ölmeztoprak, AK Partili üst düzey siyasilere her ne kadar "Biz AK Partiliyiz" demiş olsa da,Ölmeztoprak'ın destekçileri,7 Haziran seçimlerinde,AK Parti'ye destek vermeyecek.Ölmeztoprak'a yakın çevrelerle yaptığımız görüşmelerde;AK Partiye desteklerinin söz konusu dahi olmayacağını belirterek,Malatya Bağımsız Milletvekilli Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak'ı destekleyeceklerini çok net bir şekilde ifade ettiler.Bu bağlamda uzun süre sonra bir seçime tek adayla katılacak olan Ölmeztoprak ailesinin tabanı 7 Haziran seçimlerinde bölünmeyecek.

"İBRAHİM GEZER CEPHESİ"

Ak Parti’nin Malatya listesinde Gezer'e yer vermemesi,kamuoyu tarafından tepki ile karşılanmıştı.AK Parti listesine girmesine kesin gözüyle bakılan ama listede kendine yer bulamayan Gezer'in,aday listelerinin açıklanmasının ardından,7 Haziran seçimlerinde AK Partiye destek vereceği yönünde bir beyanatı olmadı.Buna paralel olarak,siyasete atıldığı günden beri mütemadiyen Gezer'in beraberinde görmeye alıştığımız kişiler, bugünlerde Malatya Bağımsız Milletvekilli Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak'ın çevresinde saf tutmuş olarak görülüyor.Prof.Dr. İbrahim Gezer'in fanatik bir destekçisi “Ahmet Ağa" lakabıyla bilinen Ahmet Ateş isimli vatandaş,AK Parti listesinin açıklanmasının akabinde gazetemize şu açıklamalarda bulunmuştu:"7 Haziran seçimlerine 2 ay kala siyasi partiler Milletvekili aday listelerini açıkladı.Ak Parti’nin Malatya milletvekili aday listesine Akçadağ'dan büyük tepki geldi.

Akçadağ ilçesinde “Ahmet Ağa" lakabıyla tanınan Ahmet Ateş isimli vatandaş,Ak Parti’nin Malatya milletvekili aday listesine sert tepki göstererek,"Prof.Dr. İbrahim GEZER bu listede neden yok?" diye sordu.

AK Parti’nin Akçadağ'ı dikkate almadığını belirten Ateş,"Bu güne kadar Akçadağ olarak AK Parti'ye hep destek olduk.Bu desteğin  7 Haziran seçimlerin de de devam etmesini arzuluyorduk. Ama AK Parti bizlere bu şansı vermedi.Prof.Dr. İbrahim GEZER'in yer almadığı bir listeye destek vermemizi kimse bizden beklemesin.

Bu saatten sonra bizlerin adayı "Bağımsız Malatya Milletvekili Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak'tır"diye konuştu"

Akçadağ ve Malatya siyaseti için iki önemli değer olan,"AK Parti 22. ve 23. dönem Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'a ve Prof.Dr. İbrahim Gezer'e gönül vermiş destekçilerinin bugün itibariyle 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye destek vermeyeceği,Malatya Bağımsız Milletvekilli Adayı Münir Doğan Ölmeztoprak'ı destekleyecekleri yönünde bir tablo  mevcut.Seçimlere iki hafta kaldı,  bu durum sandığa yansıyacak mı? bekleyip göreceğiz.

HASAN ERYILMAZ

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • MEHMET
    8 yıl önce
    ya kardeşim ALLAH aşkına Fuat bey in tabanı var anladıkda bu ibrahim gezer in tabanı nerde biz neden göremiyoruz...
  • mustafa
    8 yıl önce
    aynen öyle olacak. akçadağlılar bu oyunu bozacak
  • ali-m
    8 yıl önce
    Doğru habercilik özveri ile emek sarf ederek gerçek bilgileri halkımıza sunduğunuz için sizlere teşekür ediyorum başarılar dilerim...