Tecde Mahallesi nin İçmesuyu Hattı Yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde çalışmalarına devam ediyor.

Tecde Mahallesi nin İçmesuyu Hattı Yenileniyor
26 Ağustos 2015 - 00:00 - Güncelleme: 26 Ağustos 2015 - 00:00

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, Tecde Mahallesi İsmet Paşa Caddesi güzergahındaki 2 bin 100 metrelik içmesuyu hattı yenileniyor. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içmesuyu şebeke hatlarını yenileniyor. Tecde Mahallesi İsmet Paşa Caddesi güzergahında 2 bin 100 metrelik ASBEST ve PVC boruların DUKDİL borular ile değişimine başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya genelinde 80’li yıllardan yapılan ASBEST ve PVC boruların tamamının 100 yıl ömrü olan DUKDİL borular ile değişeceğini ifade etti.

Çalışmalara başladıklarını ifade eden Dr. Özgür Özdemir, “Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Tecde Mahallesi yolu çalışmalarına başlamasıyla birlikte bizde MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 80’li yıllarda yapılmış olan ASBEST ve PVC boruların değişimine başladık. Amacımız ilerleyen zamanlarda asfalt atıldıktan sonra arıza dışında herhangi bir kazı işlemine mahal vermemek. 2 bin 100 metrelik bir hat yenileme çalışmamız olacak. Bu çalışmalar yapılırken 50 tane binanın da abone bağlantısını yeniliyoruz. Çalışmalarda bizlere desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise, MASKİ’ye teşekkür ederek, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz, Tecde Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde yapmış olduğu yol çalışmalarının akabinde MASKİ’de çalışmalarına başladı. MASKİ’nin Malatya genelinde başarılı çalışmalarına şahit oluyoruz. Bunun bir örneğini de mahallemizde yaşamaktayız. 1980’li yıllarda yapılan ASBEST borulardan mahallemize su gelmekte idi. Hazır yol yapılırken, MASKİ güzel bir çalışma örneği göstererek ve yolların tekrar bozulmaması için DUKDİL borularla içmesuyu şebeke hattını değiştiriyor. MASKİ’nin çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Özgür Özdemir’e ve MASKİ ekiplerine mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum