Tüfenkci'den İnönü Üniversitesine müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 124 milyon liralık borcu ve üniversitenin durumuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştü. Yıl sonu artan ödeneklerden kurumun borçlarının ödeneceğini söyleyen Tüfenkçi, 1-2 ay sonra konuyla ilgili çalışmaların başlayacağını müjdeledi.

Tüfenkci'den İnönü Üniversitesine müjde
25 Ağustos 2016 - 02:01 - Güncelleme: 25 Ağustos 2016 - 03:24

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 124 milyon liralık borcu ve üniversitenin durumuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştü.

Yıl sonu artan ödeneklerden kurumun borçlarının ödeneceğini söyleyen Tüfenkçi, 1-2 ay sonra konuyla ilgili çalışmaların başlayacağını müjdeledi. 

İnönü Üniversitesinin daha iyi duruma gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Karaciğer Hastanesi'yle ilgili kadro eksikliğinin giderilerek, 130 yatak kapasitesiyle hizmet verileceğini söyledi. Tüfenkci, bu sayede üniversite ve bünyesindeki hastanelerin daha sağlıklı hizmet vererek, yüklerinden kurtulacağını aktardı. İnönü Üniversitesinin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezinin yeni Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar'ın geçtiğimiz günlerde brifing verdiği Tüfenkci, “Hastanenin borç batağında olduğunu belirterek bizden yardım talebinde bulundular.

Karaciğer hastanesinin de kadroya ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Biz de hem kadro meselesiyle ilgili hem de borçla ilgili başta Maliye Bakanımız olmak üzere gerekli görüşmeleri yapacağımız belirttik” demişti. Verdiği sözü tutan Tüfenkci, “Yöneticilerimizin iyi niyetle çalışacaklarına inanıyorum. Onlara destek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum