Türkiye'nin en temiz yeri Battalgazi ilçesidir

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya bölgesi muhtarlarıyla biraraya geldi. Başkan Gürkan, muhtarlardan Eski Malatya bölgesinde bulunan mahallelerin sorunlarını dinledi.

Türkiye'nin en temiz yeri Battalgazi ilçesidir
22 Nisan 2015 - 14:56 - Güncelleme: 29 Nisan 2015 - 14:22

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya bölgesi muhtarlarıyla biraraya geldi.Başkan Gürkan, muhtarlardan Eski Malatya bölgesinde bulunan mahallelerin sorunlarını dinledi.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'da gerçekleştirilen kahvaltıya, Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Muzaffer Karakuş ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan Battalgazi Eski Malatya Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nden Ömer Baran, "Başkanımızın  ve Kaymakamımızın çok  emeği oldu. Gayemiz Battalgazi'de, Türkiye'yi tanıtacak, Camii ve Külliye şeklinde büyük Camii ve külliye yapmak. Belediye Başkanımızın ve Kaymakamımızın ve İlçe Emniyet Müdürümüzün büyük katkıları var" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Biz Belediye seçimlerinden önce hep şunu dedik, bir şehri şehrin değerleriyle yöneteceğiz. İstişareye her zaman açık olacağız dedik ve bizim belediyecilik anlayışımızın içerisinde olmazsa olmazlarımızdan  bir tanesi de katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde zaman zaman bölgesel anlamda, zaman zaman genel anlamda ve zaman zamanda sivil toplum örgütleriyle ve muhtarlarımızla da istişare toplantıları yapıyoruz. Bugünde Battalgazi'mizdeki yani Eski Malatya'daki muhtarlarımızla birlikte biraraya geldik. Kaymakamımız başkanlığında ve Emniyet Müdürümüz ve diğer arkadaşlarımızın nezdinde netice itibariyle Eskimalatya'mızın sorunları nedir, problemleri nedir. Bu sorunların çözüm yolları ve sizlerden aldığımız çözüm önerileri nelerdir? Bunları değerlendireceğiz, masaya yatıracağız.  Memleketimizin daha çağdaş, daha modern, daha sağlıklı bir ortam içerisinde yaşam ortamını hazırlama noktasında üzerimize düşen sorumluluklar nelerdir, görevler nelerdir? Onun idraki içerisinde olarak bu hizmetleri en güzel şekilde halkımıza sunmak durumunda olacağız" diye konuştu.

Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesindeki temizlik standardının Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, "Battalgazi'deki temizlik standardı, Türkiye standardı olacak demiştik. Türkiye'deki standart Battalgazi standardı olacak demiştik. Ve bugün o dün dediğimiz sözün arkasında olduk ve bugün Türkiye'deki temizlik standardı Battalgazi standardıdır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Türkiye'nin en temiz yeri Battalgazi ilçesidir. Zaman zaman gerek Türkiye'nin değişik illerinden gelenler bize bu iltifatı ifade ediyorlar. Eğer buranın hazır bulunmuş düzeyi, yani hazır bulunmuşluk derken hedef kitle olarak tabir ettiğimiz hayvancılıkla çiftçilikle uğraşan bir yerde, bu standardı yakaladığınız zaman ve bu eğitim formasyonu içerisinde yakaladığınız zaman, hakikaten Türkiye'de de  dünyada da ikinci bir örneği yoktur. Bunun altınıda çizerek ifade etmek istiyorum.  Diğer hizmet alanları noktasında gerek sosyal Belediyecilik anlamında, gerek kültürel belediyecilik anlamında, gerek hizmet belediyeciliği anlamında, gerekse çevre ve yeşili koruma belediyeciliği anlayışı içerisinde de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Türkiye'de ilkler arasına girmeye ve önde gitmeye gayret edeceğiz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum