Üniversitede Milli İrade Koşusu

İnönü Üniversitesi’nde ‘15 Temmuz Milli İdare Koşusu’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitede Milli İrade Koşusu
27 Ekim 2016 - 16:52 - Güncelleme: 27 Ekim 2016 - 19:39

İnönü Üniversitesi’nde ‘15 Temmuz Milli İdare Koşusu’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘15 Temmuz Milli İdare Koşusu’ yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

İnönü Üniversitesi kampüsünde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Rektör yardımcıları, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın başlangıç düdüğü ile başlayan ve 3 kilometre koşan sporcular kıyasıya bir mücadele verdi. Rektör Prof. Dr. Kızılay’ında eşlik ettiği koşunun son bulmasıyla derece yapan sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ülkeye ciddi olumsuzluklar yaşattığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Türkiye’de her şey yolunda giderken ve birçok konuda her gün yeni başarılar ortaya konurken bir anda hain bir darbe teşebbüsüyle karşılaştık. O gece dünyanın büyük güçleri tüm piyonlarını kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmek istedi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siz gençlerin ve tüm milletimizin sağlam duruşu, bu hain darbe teşebbüsünü durdurdu ve başarısız kıldı. Dünyada şimdiye kadar başka bir örneği görülmemiş bir direniş ve dik duruşla bu darbeyi boşa çıkardık, boşa çıkardınız.” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmasına dur demek için yapıldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Şimdi bu darbeyi atlatarak, boşa çıkartarak hainleri de tek tek temizleyerek ülkemizin önünü tüm kurumlarımızla birlikte tekrar açtık. Yeniden gücümüze güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Bu millet hiçbir zaman esarete ve hainliğe geçit vermemiştir. Bundan sonra da geçit vermeyecektir. Bundan hepimiz eminiz. Hepimiz buna karşı tek yürek ve tek bileğiz. Onun için Allah bir daha bu ve benzeri girişimleri bizlere göstermesin.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Milli İrade Koşusunda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son bulan etkinlikten sonra İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğunun hazırladığı 15 Temmuz Milli İrade Resim Sergisi gezildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum