Vali Baruş Hacı Bektaş-i Veli Vakfında Aşure Programına Katıldı

Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Vali Baruş Hacı Bektaş-i Veli Vakfında Aşure Programına Katıldı
16 Eylül 2019 - 00:00

Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Vakfın Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Vali Baruş’un yanı sıra Ak Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran tilavetinin ardından söz alan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli; milli birlik ve beraberlik duygularına vurgu yaptı. Protokol konuşmalarının ardından;

“ERDİ ÇÜN M H-I MUHARREM TENDE CAN AĞLAR BUGÜN
TERK EDİP TAHTI CİHANI  ŞIK N AĞLAR BUGÜN
SEN NİCE GAFİL DURURSUN EY MUHİBB-İ HANED N
FİRKATİNDEN HÛ ÇEKER CÜMLE CİH N AĞLAR BUGÜN”

Sözlerine bir dörtlükle başlayan Vali Baruş. “Yüreğimizdeki acıyı hüznü yansıtan bu dörtlük sanırım hepimizin feryadını ortaya koyuyor, 680 yılında sevgili peygamberimizin torunları olan ehli beyt ailesinden olan 72 şehidimizi rahmetle anıyoruz. 

Muharrem ayı Müslümanların zihninde kalbinde hakikatten hüzün bırakan bir ay. Bu ayın hüzünlü olmasının sebebi tabii ki sevgili peygamberimizin emaneti olan sevgili torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve ailesinin Kerbela’da katledilişinin yıldönümü. Bizler buraya Hz. Hüseyin efendimizi ve ehlibeyti anmak üzere bir araya geldik.  Bizleri burada bir arada tutan Alevi’si ile Sünni’si ile can kılan Allah sevgisidir, Hz. Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in sevgisidir,  ilmin kapısı Hazreti Ali efendimizin sevgisidir ve onun torunu Hz. Hüseyin efendimizin sevgisi ve ehlibeytin sevgisidir.  Ne mutlu bizlere ki Bu ehlibeytin sevgisi sayesinde birbirimize kardeşçe dostça bakabiliyoruz.  Kalplerimizi hep beraber tutabiliyoruz.  Lütfen bugünkü birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim sevgili kardeşlerim buradaki manzara aynı zamanda Malatya’da yaşayan kardeşlerimizin birlik beraberliğinin manzarasıdır. Bu manzaraya eşsiz bir katkı sağlayan Hasan Meşeli beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Vakfın genel başkanı olarak Malatya’da birlik ve beraberliğe çok önemli destek veriyor katkı veriyor ve bizleri bir arada bulunduruyor. Allah’tan duam şudur ki Hz Hüseyin efendimizin Şehit edilişi gibi acıları bizlere bir daha yaşatmasın. Bizlere her daim birlik halinde kılsın, kalplerimizi birbirimize sıcak kılsın bizleri birbirimizden ayırmasın memleketimizi de art niyetlilere karşı her daim korusun en derin sevgi ve hürmetlerimle” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından semah gösterisi gerçekleştirildi. Program Aşure ikramının ardından sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum