Vali Baruş muhtarlarla bir araya geldi

Vali Aydın Baruş, Pütürge ilçesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Baruş muhtarlarla bir araya geldi
17 Mayıs 2019 - 00:01 - Güncelleme: 17 Mayıs 2019 - 00:19

Vali Aydın Baruş, Pütürge ilçesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın Baruş, Pütürge ilçesi Dumlupınar Ortaokulu Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.

Toplantı öncesi Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “Pütürge insanının ne kadar vatansever olduğunu bildiğimiz için, önemini de bildiğimiz için bugün buradayız. İlimizin bu güzel köşesinde mübarek doğa harikası olan yerde yaşamak büyük bir nimet. Bu nimetin bir külfeti de var çünkü buradaki insanımızın geçimini, ekonomik hayatını, sosyal hayatını da bir şekilde devam ettirmek zorunda, geçim kaynakları da sınırlı olduğu için göç veriyor.

Bu memleketin 1980’lerden itibaren terör konusunda ne büyük zorluklar çektiğini biliyoruz ama çok şükür ki sizler gibi vatanseverler olduğu sürece terör belası buralara ayak basamayacak.

Öncelikle muhtar demek mahallesindeki hâkimiyetini, devletin otoritesini koruyan kimse demektir. Mahallenizin huzuru, güvenliği sizlere emanet. Bir şüphe halinde, bir yabancı gördüğünüz durumda kolluk kuvvetlerine haber vereceksiniz. Mahallenizde bir huzursuzluk varsa elinizden geldiğince büyümesini beklemeden yetkilileri haberdar etmelisiniz.  Yoksullara, yardıma muhtaçlara elinizi uzatmak ve bu ihtiyaç sahipleri ile devlet arasında köprü olmak vazifeniz var. Yürütülen yatırımları takip etmek göreviniz var. Vatandaşın nabzını her zaman kontrol ederek, onların dertlerini, sorunlarını ilgili yerlere iletmek ile sorumlu olan önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Milletimizin birliği için bu görevlerin dürüst bir şekilde; aynı zamanda uzlaştırıcı bir şekilde yapmaya gayret edelim” dedi.

Muhtarlarla düzenlenen toplantı sonrası Dumlupınar Orta Okulu Öğretmenler odasında, Vali Aydın Baruş başkanlığında, Okul- Aile Birliği Başkanlarına yönelik toplantı düzenlendi. 

Okul- Aile Birliği Başkanlarına yönelik düzenlenen toplantıya; İlçe Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Okul Müdürleri ve Okul-Aile Birliği Başkanları katıldı.

Okulların Aile Birliklerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Vali Baruş, Okul Aile Birliği Başkanlarına tek tek söz vererek sorun ve önerilerini dinledi.

Daha sonra Vali Aydın Baruş, 29.08.2016 tarihinde Manisa ili Alaşehir ilçesinde silahlı kavgaya müdahale esnasında başından yaralanarak 05.09.2016 tarihinde şehit olan Polis Memuru Ramazan Yılmaz’ın ailesine ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası İlçe Belediye Başkanlığına geçen Vali Aydın Baruş, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Mikail Sülük’ü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından yapımı tamamlanarak hizmete açılan yeni İlçe Emniyet Amirliği binasında incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamlığına geçerek ilçenin durumu hakkında İlçe Kaymakamı Recep Aydın’dan bilgiler aldı.

Son olarak Vali Aydın Baruş, Şehit Aileleri ile öksüz ve yetim aileleri için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum