"Yatırımların tamamı durduruldu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AKP Genel Başkanı bir kez daha Malatya’ya gelse açılış yapacak yer kalmadığı için milattan önce yapılan Nemrut'u, Arslantepe'yi açabilir” dedi. Ağbaba, İnönü Stadyumu’nun törenle yıkılmasını da eleştirerek “Yıkmak istedikleri stadyum değil, İnönü’nün ismi” dedi.

"Yatırımların tamamı durduruldu"
08 Kasım 2018 - 13:22 - Güncelleme: 08 Kasım 2018 - 13:31

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AKP Genel Başkanı bir kez daha Malatya’ya gelse açılış yapacak yer kalmadığı için milattan önce yapılan Nemrut'u, Arslantepe'yi açabilir” dedi. Ağbaba, İnönü Stadyumu’nun törenle yıkılmasını da eleştirerek “Yıkmak istedikleri stadyum değil, İnönü’nün ismi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Malatya'nın sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. İnönü Stadyumu’nun törenle yıkılmasını eleştiren Ağbaba, zincir market terörünün esnafı bitirdiğini, göletlerin, yolların yapımının durduğunu, Battalgazi Devlet Hastanesi’nin unutulduğunu belirterek 

MALATYA’DA ZİNCİR MARKET TERÖRÜ YAŞANIYOR

Tüm Türkiye'nin etkilendiği krizden Malatya’nın da etkilendiğini, başta inşaat sektörü olmak üzere tüm sektörlerde işlerin durma noktasına geldiğini, esnafın kan ağladığını belirterek “Bunun bir sebebi yaşadığımız ekonomik kriz, bir diğer sebebi ise AKP'nin izlemiş olduğu politikalar. "Zincir marketler" dediğimiz firmalar maalesef Malatya'daki esnafı bitirmiş durumda. Her mahalleye onlarca şube açarak mahalle bakkalını ve küçük esnafı yok etmiş durumda. Âdeta Malatya'da "zincir market terörü" var. Bu terör esnafı yok etmekte ve maalesef AKP bunu izlemekte. Malatya ve Malatyalılar bu zincir marketten dolayı çok rahatsız. Artık mahallelerde bakkal yerine marketleri görebiliyorsunuz. Bu sömürü düzenine herkes gözünü, kulağını kapatmış, izlemekte. Bu terör mutlaka bitirilmeli ” dedi.

4 YILDIR EĞİTİM VEREN OKULU AÇTILAR

 Ağbaba; “Malatya'da Yeni Devlet Hastanesinin 3 kez açıldığını gördük. Kanalizasyonun ve kaldırımın "dev proje" olarak gösterilip açıldığını gördük. Arapgir'de dört yıl önce eğitim veren okulun dört yıl sonra açıldığını gördük. Belki AKP Genel Başkanı bir kez daha gelse açılış yapacak yer bulamadığı için belki milattan önce 67'den kalma Nemrut'un açılışını yapabilir, belki de milattan önce 5000 yılında yapılmış olan Arslantepe'yi açabilir” şeklinde konuştu.

STADYUMU DEĞİL, İSMET İNÖNÜ’NÜN İSMİNİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Hadi kâğıt üzerindeki açılışları, 3 kez, 4 kez yapılan açılışları gördük, duyduk da belki Türkiye'de görülmeyen bir şey daha gördük. AKP'nin büyükşehir belediyesi geçtiğimiz günlerde bir yıkım için tören düzenledi” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  “Hiç yıkım için tören görmemiştik. Balonlar uçuruldu, meşaleler yakıldı, nutuklar atıldı. Malatya'nın ilk göz ağrısı, herkesin tatlı anılarının olduğu Malatya İnönü Stadı törenle yıkıldı. Hâlbuki bu stat korunabilir, amatör kulüpler için ya da orada yürüyüş yapan insanların hizmetine açılabilirdi ama amaç sadece bir stadı yıkmak değil, AKP'nin genel başkanı başta olmak üzere İsmet İnönü'nün ismini yıkmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

BARAJLAR, GÖLETLER DURDU

Ağbaba; “ Sanmayın ki bir şeyler yıkılırken bir şeyler yapılıyor. Malatya'da başlayan yatırımların neredeyse tamamı durmuş durumda. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında DSİ'nin Malatya'da yürüttüğü bütün gölet projeleri durmuş durumda, sulama projeleri durmuş durumda. Boztepe Barajı'nda su kullanımı denetimini sağlayacak cihazlar tasarruf nedeniyle kapatılmış ve ihalesi yapılmamış. Yıllardan beri devam eden, her vekilin müjdeler verdiği Yoncalı Barajı'nın tamamlanma ihalesi ödenek yokluğundan yapılamadı. Her yıl müjdelerle "Yapılacak." deniyor, maalesef yapılmıyor. Devam etmekte olan Darende Çınarköy Göleti'nde durum aynı, Akçadağ Taşevler aynı; Arapgir Göleti, Doğanşehir Elmalı Göleti, Erkenek Göleti maalsef yarım kalmış durumda. Hekimhan Budaklı, Hekimhan Kurşunlu Göleti, Yaygın Göleti maalesef durmuş durumda. Her seçimde Erkeneklilerden, Arapgirlilerden, Darendelilerden oy isteyerek "Göletinizi yapacağız." Diyenler ne diyecekler merak ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

GÖZÜ KÖR OLSUN!

“Barajlar, göletler,sulama suyu  Malatya için hava kadar önemli” diyen Ağbaba, “ İnsan nasıl nefes almadan yaşayamıyorsa Malatyalı çiftçi de su olmadan yaşayamaz. Geçen yıl su olmadığı için çaresizce 2 milyona yakın kayısı ağacının kesildiği iddia edilmekte. Bu ağaçların kesilmesini önleyemeyen siyasetin de ‘gözü kör olsun’ diyoruz. Eğer böyle giderse önümüzdeki yıl da sulama sorunu çözülemeyecek. Ağaçlar kesilmeye devam edecek.”ifadelerini kullandı.

KUZEY ÇEVREYOLU’NUN YÜZDE 3’Ü BİTİRİLDİ

Sadece göletlerin değil, yolların yapımının da durduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2019 Ağustosunda biteceği söylenen Kuzey Çevre Yolu'nun  sadece yüzde 3'ü bitmiş durumda. Hâlâ çevre yolu olmayan tek il Malatya. Durdurulan sadece Kuzey Çevre Yolu değil; Hekimhan-Hasançelebi yolu durdu, Hekimhan-Hasançelebi'de inşa edilecek 6 tane tünel durdu, Hekimhan'ın içinden geçen çevre yolu durdu, Hasançelebi Viyadüğü durdu. Yine, defalarca gündeme getirmemiz sonucunda başlanan Kuluncak yolunun yapımı da başka bahara kaldı” dedi.

AKP, HASTANENİN MAKETİNİ HİZMETE AÇTI

“Yol yapımı durdu, gölet yapımı durdu, yeni yatırım yok ama hakkını yemeyelim, AKP, Battalgazi'de yapılacak hastanenin maketini 2014'te yaparak hizmete açtı. Battalgazi Devlet Hastanesinin yapılacağına defalarca söz verdiler; 300 bin nüfuslu yaklaşık 7 ilçeyi ilgilendiren Battalgazi Devlet Hastanesi yapılmadı. "13 Haziran 2018'de ihale yapıldı." denildi, yalan olduğu ortaya çıktı. "23 Ağustosta yapılacak." denildi, yine yapılmadı. Battalgazi Devlet Hastanesi de maalesef hayata geçmiş durumda değil, hâlen ihalesi yapılabilmiş değil; Malatyalılar hastanelerinin yapılmasını bekliyor. Birçok söz veriliyor, Malatyalılar ayakta uyutulmaya devam ediliyor. Hızlı tren hâlâ Malatya'ya gelmiş durumda değil, hâlâ insanlar hızlı treni bekliyor, hızlı trenle ilgili her yıl verilen müjdelerin hayata geçmesini bekliyor.  Bu siyaset anlayışının, Malatya'ya yapılan haksızlıkların son bulmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum