ELİF NİSA

ELİF NİSA

[email protected]

KİM TERÖRİST?

29 Haziran 2015 - 05:06

Özellikle bugünlerde çok çalkantılı dönemlerden geçiyoruz. Ne kadar gayret etseniz de kendinizi bir şekilde politik tartışmaların içinde buluyorsunuz. Politikanın insanları adeta öğüten, sivrilten ve birer ‘militan' haline getiren kirli yanından her ne kadar uzak durmaya çalışsam da...

Ülkede huzursuzluğun asıl kaynağı terör ve dolayısıyla PKK'dır. Ne zaman bu konuda yazsam, sosyal paylaşım sitelerinde konuya dair paylaşım yapsam olumsuz tepkiler alıyor, -bu suç kaynağı teşkil etmez ancak-  yanlı olmakla suçlanıyor, sınırı aşan uygunsuz üslûpta ifadelere maruz kalıyorum. 

Eleştirilerin bir kısmı elbette cehaletten kaynaklanıyor. Halkın büyük kesiminin bu konudaki bilgisi çok az. Bu yüzden adeta birer ölüm makinesi olan örgüt militanlarının, 'Kürt Halkı adına savaşan, kürt milliyetçisi gerillalar' olduğunu zannediyorlar. Kürt milliyetçiliği imajıyla insanlar aldatılılıyor. Hareket etnik değil, komünist ve dinsiz bir hareket oysa.

Her ne kadar ısrarla gerçek kimliğini gizlemeye çalışıyor olsa da PKK'nın, YPG'nin ya da adı her ne ise Marksist-Leninist-ateist-Darwinist bir örgüt olduğu açık. Hedefi de Kürt vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine kavuşması değil gerçekte komünist bir toplum oluşturmak.

Önceki gün ise..... Kobane'deki olaylar bahane edilip ve elde delil olmaksızın, IŞİD'i desteklemekle suçlanarak Twitter'da ülkemiz hakkında terörist Türkiye etiketi açıldı. Kobani olaylarında halkı sokağa dökmüştü bu zihniyet. Bu günlerde de dünya çapında Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. Elbette iç ve dış  hainlere karşı millet olarak tavrımızı koymalıydık. 

30 yıldır en kanlı terör eylemlerini sürdüren pislik-kahpe teröristlerin, kendilerini uluslararası destekle aklama gayretine seyirci kalınabilir miydi?

PKK sosyal medyada klasik demagojilerle herkesi susturma peşinde iken, vatanını seven insanlar suskun mu kalacaktı?

Milyonlarca insana sınırlarını ve kucağını açan, yemeğini paylaşan ülkeye terörist demek onursuzluk ve şerefsizlik değil de nedir?.. Türkiye, düşmanlarının iddia ettiği gibi terörist değil, terör zulmünden kaçan mazlumlara kucak açan ülkedir.  

Türkiye için asıl tehdit IŞİD değil, ülkeyi yıllardır kana bulamış, Marksist, Leninist, Darwinist, kahpe ve kalleş olan bu onursuz-şerefsiz güruhtur.

Bölgede yeniden bir harita oluşturmak ve Müslümanları ezmek için uluslararası derin güçlerin güçlendirmeye çalıştığı piyondur PKK.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'de yaşanan gelişmeler sonrasında 'Terörist Türkiye' tweetİ atanlara seslenerek, "Bombalardan kaçanlara kucak açanlara terörist deme hakkını siz nereden ediniyorsunuz? " diye sordu. Erdoğan ayrıca, tüm dünyaya "Türkiye'nin güneyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" mesajı verdi. Türkiyenin Suriye ve Irak'da yaşanan krizler konusunda sergilediği iyi niyet ve yaptığı fedakârlık ortada iken, içerde ve dışarda bir takım çevreler ısrarla farklı bir görüntü verme çabası içinde... 

Bir gazetecinin tweetini okudum, gerçekten insanlarda bir akıl tutulması var. PYD liderinin kimi gazeteciler tarafından aşağılanmasını eleştirmiş. Yanlışmış; çünkü adam oğlunu Işid'e karşı savaşırken kaybetmiş. Oğlu için neredeyse şehit oldu diyecek... IŞİD'e karşı savaş tamtamları çalıp, pislik kahpe kalleş PKK terör örgütünü görmezden gelme kafası acaip.

Kimse Türkiye'yi savaşa sokmaya çalışmasın. Müslümanların da yaşadığı bölgeleri bombalayarak, katil olamaz Türkiye. 

Hiç kimse, 35 yıllık terör eylemi faillerinin şımarıklığına ve azgınlığına göz yumarak, Türkiye'yi-yolu yanlış da olsa-tek bir tehdidi bulunmayan IŞİD'in üzerine salmaya çalışmasın. İddiaların aksini ispatlaması için Türkiye'nin savaşması gerektiğini söylemek ahlâksız tekliftir.

Türkiye'deki iç barışı tehdit eden, ülkenin doğusunu işgal etmiş olan PKK ‘dır. Düşmanı doğru tespit etsin kimileri. Don Quichotte gibi yel değirmenleriyle değil, asıl düşmanla mücadele etsin. 

PKK din ahlakına karşıdır; dine düşman olarak eğitilen, vicdandan yoksun örgüt üyeleri, dindar Doğu insanının güvenliği için de büyük tehdittir. İnsanların bu gerçekler konusunda aydınlatılmaları çok gerekli ve önemlidir. 

Bu konuda bilinçlenen Türk ve Kürt halkı gerçekleri görecek ve bu kanlı örgüte destek olmak yerine, hayat hakkı tanımama mücadelesi içine girecektir. Umudum budur.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum