İBRAHİM GÖÇMEN

İBRAHİM GÖÇMEN

[email protected]

Basına ve kamu oyuna

23 Temmuz 2017 - 14:48

Basınından sansürün kaldırılışının 108'inci yılında gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren Dünyada ki ülkemizdeki ve ilimizde ki tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutlamak isterim istiyorum..

Ancak, halen ceza evlerinde 150 den fazla gazetecinin tutuklu olduğu basına bu kadar baskı ve sansürün uygulandığı bir dönemde sözüm ona sansürün kaldırılması günü denilerek gün kutlamak çok ta içimizde gelmemektedir.

Yerel gazeteciler olarak özellikle Malatya'da yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haber almamızı, kentimizin sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımız görevlerini gayret ve çabalarla yaz kış demeden yağmur çamur demeden ve emeğinin karşılığını da kesinlikle layıkıyla almadan alamadan, özveri içerisinde yerine getirmektedirler.

Basının özgür olduğu sansürün hiçbir zaman olmayacağı havuz medyaların ortadan kalkacağı günler temennisiyle isteği ile arzusu ile.

Demokrasinin olmazsa olmaz olan basına, dokunulmadığı hapislerde gazetecilerin olmadığı gazetecilerin özgür olduğu bir demokrasi şöleninde;  

Gerçek anlamda evrensel demokratik hukuk ve adaletin hüküm sürdüğü bir dönem de o günlerin yakın olduğu olacağı bir zamanda tüm basın mensuplarımızın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" kutlar tüm basın mensubu arkadaşlarıma meslektaşlarıma özgür bir ortam da özgürce mesleki çalışmalarını yapmaları temennisi ile sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum