İBRAHİM GÖÇMEN

İBRAHİM GÖÇMEN

[email protected]

MALATYA DA İKİ GÜNDEM TSO VE YMS

20 Eylül 2017 - 19:41

Bu iki maddeyi açacak olursak,

1. Madde bütün Malatya yı sosyal anlamda futbol takımı olarak çok fazla ilgilendiren ve de Malatyalıların yıllardır özlemini çektiği süper Lige yeni çıkan ancak lige başladığı günden bu yana birçok badireler atlatan Yeni Ev kur Malatya spor.

Öncelikle şunu belirtmek lazım ki kim ne derse desin seversiniz sevmezsiniz şu an ki Adil Gevrek ve yöneticilerin iki yıllık başarısını göz ardı etmek mümkün değildir. Bu başkan ve yönetim yine bir sürü badirelere rağmen bir sürü olumsuzluklara rağmen takımı iki sene üst üste şampiyon yaparak süper lige taşımışlardır. Buraya kadar zannederim okurlarımızın itirazı yoktur dur.

Şimdi Evkur Malatya spor Türkiye’nin süper ligindedir. Süper ligde takım yönetmek teknik direktör olmak futbol oynamak o kadar kolay değildir hatta birçok zorlukları vardır.

Burada başarılı başkan ve yönetici olmak için özellikle futbol da bilgi birikimine eğitimine ve futbol piyasasına sahip olmak gerekir.

Gelelim Y. Malatya spora. Tabii ki iki yıl üst üste takımı şampiyon yapan Adil gevrek ve yönetimi birçok tecrübe edindiler edindiler ki başarılı oldular. Ancak süper lig futbol camiasını ne kadar biliyorlardı? Futbol piyasasını ne kadar tanıyorlardı? Transfer politikaları eğitimi ve çabaları ne idi? 

Görünen o ki futbol piyasasını tam olarak bilemediklerinden transfer politikalarını eksik ve biraz da tek kişiye indirgeyerek yapılmış olacak ki diğer takımlara özellikle bizim gibi yeni çıkan takımlara baktığımızda bu eksikliği ve yanlışlıkları daha net görüyoruz sanırım. 

Hoca yani teknik direktörlük seçimleri aslında çok kötü değildi ancak adam soyadının aksine çürük çıkmışsa başkan ve yönetimin yapacağı bir şey yok. Önemli olan bu gün itibarı ile daha sağlam ve Malatya spor a yakışan bu yükü sırtlayabilecek bir teknik kadro bulmak ve takımı teknik direktörsüz bırakmamak.

Buradan açık ve net olarak söylemek isterim ki şimdi Malatya da spor işleri ile ilgilenen ilgilenmeyen eline kalem kâğıt alan almayan birçok kişi şu adam ya da bu adam diyerek hep Malatya dışında milyon dolarlarla konuşan zatı muhteremleri öne çıkarıyor ve ısrar ediyorlar.

Ben diyorum ki nasıl olsa Malatya spor şampiyonluğa oynamayacağına göre;

Malatya da yetişen ve bu işi ismi anılanlardan daha çok iyi yapacak olan hem de bir gece de Malatya yı terki diyar etmeyecek Malatya da bu işi yapacak olan onlarca teknik adamımız var.

Bizler bu arkadaşlarımızdan faydalanarak tüm şehir olarak da destek vererek bu takımla ligde kalır ortalarda mücadele ederiz derim.

Malatya spor şu gün itibarı ile öyle çok da kötü bir takım değil yeter ki bu takımda başta alt yapı ve tesis sorunu çözülsün yeter ki ilgili yetkili insanlarımız bu takıma sahip çıksın.

TSO SEÇİMLERİ
Malatya’nın bu gün itibarı ile gündeminde 2. Olarak ta TSO seçimleri var.

Malatya ticaret ve sanayi odası bu kentin ekonomik anlamda ana maddesidir ve mutlaka ehil ellerde sanayiyi bilen ekonomiyi bilen sanayinin ve ekonominin kalkınmasını büyümesini sağlayacak olan bir anlayışın zihniyetin bu direksiyona geçmesi lazım ki bu araç yürüsün.

Yoksa bu güne kadar zaman zaman olduğu gibi direksiyon sahibi ehliyetli liyakatli değilse bir müddet sonra aracı yoldan çıkarır ve takla atarsa ortada bir şey kalmaz ve bütün zararı Malatya halkı ekonomisi ve sanayisi görür.

Malatya Ticaret ve sanayi odasını Halit ziya Özkan, Abdurrahman Yavuz, Mücahit Fındıklı ve Hasan Hüseyin Erkoç dönemleri içerisinde hep takip ettim.

Bütün bu başkanlar kendilerine göre bir takım çalışmalar yaptılar. Hangisine sorsanız o der ki benim dönemimde şunlar oldu şu projeler yapıldı vs.. vs.. Ancak arkadaşlar Malatya sanayisi de ticaret hacmi de ortada . İnanın kayısı gibi Dünya markası bir meyvemiz var bunu bile bu güne kadar doğru dürüst pazarını bulamadılar reklamını yapamadılar üreticileri çiftçileri 3 – 5 tane ihracatçının vijdanı ile baş başa bıraktılar.

Şu gün itibarı ile 3. Sanayi bölgesini açıyoruz ama halen 1. ve 2. Organizenin hiçbir eksiğini yapılaşmasını alt yapısını bitirmemişiz. Bitirilmediği gibi her iki sanayi bölgesinin arıtma tesisini bile tam anlamı ile yapmamışız yapmamışlar ama söze gelince mangal da kül bırakmıyorlar.

Şu gün itibarı ile üç aday görünüyor

1- Hasan Hüseyin Erkoç
2- Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,
3- Namık şahin

Her üçü de Malatya da yaşayan ve sanayiden çok ticaretle uğraşan hemşerilerimiz.

Malatya kamuoyunun iddialarına göre birileri bir derneğe birileri bakan ve siyasilere kendisini dayamaya çalışırken en genç olanın da geçmiş dönemde ki başkan ve yöneticilere kızdığından tamamen onlara karşı olmak için karşılığında aday olmuş küçük bir ticaretle uğraşan vatndaş.

Şimdi buradan sormak lazım Malatya ticareti dolayısıyla kayısısı başta olmak üzere hani kafanın hangi ürettiği proje ile kalkınacak bu arkadaşların ticareti kalkındıracak projeleri ve ekipleri varmıdır.

Aynı şekilde özellikle tekstil sanayinde Türkiye de önde giden iller arasında ki Malatya da başta tekstil sanayi olmak üzere daha hangi sanayi de ne yapacaklar hangi projeleri var.

Telefon satarak tamir ederek ne ticaret erbabı olunur ne de sanayici olunur bir kere bunu birilerinin oy verecek olanların iyi düşünmesi gerekir.

Aslın da 14 Ekimde yapılacak seçimde bütün guruplarda ki ticaret ve sanayici vatandaşlarımızın oylarını bir dernek için değil bir telefoncu için değil bir eski yönetici için değil önce yerel de Malatya genel de de Türkiye’nin batmak üzere olan ekonomisin kalkınması büyümesi için oy kullanmaları gerekir gerekmektedir. Bu vatandaşlarımızın en iyisini yaparak hizmet ve ekonomide başarılı olacağımız umudu ile hayırlı olsun ancak düşüncelerimizi daha da derinleştirerek yazmaya devam edeceğim saygılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum