SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

BANA KİMSE İYİ OYNADIK DEMESİN..!

21 Ocak 2018 - 00:49

Ne gördük Yeni Malatyaspor’da Osmanlıspor karşısında oynanan futbolda. Ne hissettiniz peki? 1 puan deplasmanda iyidir mi dediniz? Yoksa bazılarına yalakalık yapıp bende mi demem lazım, hiç yok dan iyidir 1 puan. Hatta yalakalığın kralını mı yapmam lazım, Aferin size Çocuklar…demem mi lazım acaba? Yoksa sahada gördüklerimi aslanlar gibi yazayım mı?

İlk yarı istatistiklerine baktığımız da, ilk 30 dakika oynayan bir Yeni Malatyaspor gördük. Penaltı kaçırdık. Net 4 gollük pozisyonu cömertçe harcadık. Takım ikinci yarı tamamen bitti. Zaten ikinci yarının 55’ nci dakikasında topla oynama oranına baktığımızda, Osmanlıspor’un yüzde 65’e yüzde 30 gibi farklı bir başarısı görüldü. Birde bizim takımın şansımıdır nedir, gelen hocalar takım üzerinde futbolcular ile yerleri konusunda oynama egosunu hep yaparlar. İlk yarıda gördük ki, hakikaten bir perreıra gerçeği vardı. Nerde diye aradık bu futbolcuyu. Acaba dedik sakat mı? Yok yedek te. Erol hoca ego tatmini yapmış. İyi giden bir kadroyu ne diye bozarız anlamış değilim. Allahaşkına Diallo’yu gören oldu mu ilk 10 dakika hariç. Gönderilecek dediler, adam geldi  ilk 11 de yerini aldı.

Hal böyle olunca alınacak 3 puan vardı Ankara’da. Hem de rahatlıkla. Dahada ileriye gidiyorum 3-4 farkla kazanıp geleceğimiz bir karşılaşmaydı. Nitekim oyun kurgusundaki Erol hocanın yanlışlıkları, veya gelemeyen transferler (3.lig’den ve 2.Lig’den aldığımız futbolcular hariç ) sanırım hocayıda bir hayli bunaltmış olacak ki, ego tatminine gitmeye karar vermiş. Kurulu bir kadroyla oynamanın acısını belki bu karşılaşmada çekmedik , ama önümüzde bir hayli karşılaşma olduğunu düşünecek olursak, takımı zor süreçler beklediğini de görmemiz lazım. Anlık yalakalık olsun diye helal başkan , helal yönetim diyecek bir insan değilim. Bu işin adabı var.. Zamanında alınacak futbolcular, her daim takıma artı kazandırmıştır. Nitekim biz 3 senedir söylediğimiz bir söylemi yineleyelim. ‘Yeni Malatyaspor amatör ruhu ile yönetiliyor’ vesselam…

Biz kamp dönemini de iyi geçirememişiz. Futbolcuların kondisyonuna baktığımız da ilk yarılık bir futbol mantalitesi ile kurulmuş sanki. Bir iki futbolcu hariç, diğerleri sanki maç bitsin de gidelim düşüncesi vardı. Koca ilk yarı geçti biz halen penaltıları kimin kullanacağı görüşüne hakim olamadık. Düşünüyorum da, Bir Sadık, Bir Azubuıke sakatlandığı zaman ne halt edeceğiz. Hayda birde Ertaç’ın sakatlandığını düşünün …Kanaatimce Yeni Malatyaspor taraftarları her zaman olduğu gibi bu sene de stresli karşılaşmalar ile üzülecekler. Bu hafta olduğu gibi 1 puana sevinecekler. Artık bu taraftarın da gülmeye ihtiyacı var beyler. Doğrudur deplasman ve bir puan.. İç saha karşılaşmalarında da bu futbolu oynadığımız sürece taraftar tahammül edemez ise, işte o zaman vahim durumlar gelir.Biz uyaralım sayın yönetimi…Bu hafta içinde Allah rızası için transfer yapın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum