SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Biz Hep Geç Kalırız ki..!

30 Ağustos 2017 - 02:43

Alışmışız bir kere yahu,hep geç kalmaya. Neden acaba diye sormazlar mı adama, neden olsun hep ben hep ben mantalitesi düşüncesi yüzünden. Sormazlar mı adama, kaç yöneticin var, futbolcularınla kim ilgileniyor, teknik heyetinle kim ilgileniyor, tesislerinle kim ilgileniyor, en önemlisi de futbol basınınla kim ilgileniyor , ve daha önemlisi kulübün hemen hemen her sene gördüğümüz maddi sıkıntı bağlamında ne gibi çalışmalar yaptın diye sormazlar mı  adama söleyin bana bakim.

Aklımdayken birde şu menajer meselesi var.Kulaktan kulağa sızan ve paranın bir bölümünün bu sahtekar menejerlere kaptırdığı başkanın. Ertuğrul Sağlam’ın kafasının fazlasıyla karışık olduğu ve istediği futbolcuları almamakta ısrar eden başkan ve yönetimine rest çektiğide var kulaktan kulağa gelen laflar. Dedik ya bu saydıklarımızı sadece lafdan ibaret. Nitekim gerçekleri yansıtmıyor da değil. Bildiğiniz gibi biz her sene transferde ve hemen hemen her konuda geç kalmayı hedef haline getirmişiz. Oysa ki Malatya’daki spor basını görsel ve yazılı olarak uyarılarını ardı ardına yapmasına rağmen. Hani derler ya Bildiğim bildik, ben nedersem o olur misali. Yok o değil sen bildiğini yap yap da, zarar görmesin kulüp. Nihayetinde bu zararları biz fazlasıyla yaşadık ve bu acıları büyük bedel ödeyerek, hem ağladık, hem sızlandık. Bu bedellerin tekrar yaşamama adına, 3 senedir nasıl yırtınıyorsak, 3 senelik yırtınmayı bu dönemlerde fazlasıyla yapmaya ant içtik.

1.lig biter bitmez hem yazılarımızla hemde radyodaki proğramımda üstüne basa basa söledim, sölemedim yok bağırdım , hatta yırtındım. Dedim ki geç kalmıyalım, yönetimini ayarla hemen işe başla başkan. Süper lig burası deve dikeni gibi yöneticilerin var olduğu bir yönetim. Bakın kulüplere, en az 70-80 yönetimle dev bir spor anlayışıyla işe girişmişler. Ve akabinde değil 2-3, en az 30 sponsorla yola devam ediyorlar.Yahu biz birşeyler söylüyorsak kulüp menfaati içindir. Şimdi takımımıza bakın. Yönetim belli bırakın 30’u 40’ı, 20’yi bulmayan yönetime sahibiz.Koca futbola sevdalı şehrin takımında sadece 3 tane sponsor.E be kardeşim sen koca sezonu nasıl geçireceksin. Bir defa da Allah rızası için , söylemlerimize kulak ver nolur.

Gelelim transferlere. Ertuğrul hoca’nın adını duyunca inanın dünyalar benim oldu. Bu keşmekeşlik içinde kıvranan kulübü ancak Anadolu çocuğu sırtlar dedim. Tebrik ettim başkanı. Bu saatten sonra olanları ise esefle kınadım ve kınamayada devam edecem.Yapılan transferler belliki hoca tarafından tasdik edilmemiş. Kim ne derse desin hoca huzursuz. Bu bağlamda transferlerde hocanın verdiği isimler öncelikli olması gerek. Menejerlerin değil yani.

Evet evet yeni sezon için tüm kulüpler için ilk 6-7 hafta çok önemlidir. Çünkü bu haftalardan sonra takımlar kıvamını bulur. İş işden geçmeden Allah rızası için başkan ve yönetimden bir istirhamımız olacak. Bir defa basını bilinçlendirecek bir birim.Akabinde Halkla ilişkiler birimi kurularak ki, Malatya’nın yüreği bilinir kocamandır hele heleki bu Malatyaspor ise, herkesi onure ederek kimseyi zorlamadan yardım kampanyasına ve sıcak para akışına girişilmeli.Sponsor konusunda 3 değil, bu sayı malatya ise, 100’ü bulmalı. Diyeceğim şudur ki, artık kulüp şahısdan öte sisteme dayanıklı bir kulüp oluversin.Belki birilerinin isimleri geri planda kalacak ama, size zahmet isimlerinizde geride kalıversin, önemli olan kulüp. Neden mi bu taraftar daha 11 sene beklemez.Bizden söylemesi ahali.

Bu anlamda, Malatya’mızın siyasilerine, Kanaat önderlerine, STK’larına, Belediye Başkanlarına da büyük iş düşmekte elbetteki.Biliniyor ki hem büyükşehir, hem Battalgazi, hemde Yeşilyurt belediye başkanları ellerinden gelen tüm fedekarlıkları  yapmaktalar. Oysaki, her belediyeden spor anlamında kültürlü insanlar var spor bağlamında. Alınmalıydı yönetime. Zaten ayakta tutan belediyeler kulübü. Ve birde tabiki gelen sıcak para var TFF den. İş işden geçmeden istirham ve rica ederek, başda kulüp başkanı, Onursal Başkan, Bakanımız, Milletvekillerimiz STK larımız , kanaat önderlerimiz, haydi iş başına Allahaşkına. 3 haftalık periyodda görüldüki hocasından , taraftarına, futbolcusuna herkes mutsuz kulaktan kulağa dolaşan dedikodulardan. Bir el atın, bir düzeltin bu takımın yönetimini…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum