SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Enerji Girmiş Bizimkilere..!

22 Ekim 2017 - 01:00 - Güncelleme: 22 Ekim 2017 - 01:02

İki moralsiz takım ve akabinde iki dost taraftar. Maç öncesi yorumlara baktığımızda, Yeni Malatyaspor’un işinin zor olacağı yöndeydi. Maçın genellemesine baktığımızda ise ne yalan söylüyeyim, Erol hoca dersini iyi çalışmış ve eleştirileri iyi okumuş olacak ki, takımın enerjisi taraftarı da bizleri de fazlasıyla memnun etmeye yetti.

Biz aslında maç maç takımı analiz ederken, isteriz ki Erol hocanın yardımcıları veyahutta kendisi eleştirilere kulak vermesi ve akabinde takımı havaya sokup, taraftarı da bizleri de memnun etmesidir.Sanıyorum ki geçen hafta fazlasıyla , Erol hoca eleştirileri okumuş ve akabinde takımı tanıma fırsatı bularak, Trabzon karşısına çıkmış. Erol hoca Trabzon karşısındaki kadro ile bizden olumlu not almıştır. Ve istiyoruz ki her maç takıma enerji yüklesin. Bitmek bilmeyen enerji…

Maçın Hakemini Kutluyorum:

Maçın hakemi Halil Umut Meler’i hakikaten kutlamak gerek. Pozisyonlara o kadar yakındı ki, verdiği kararlar ile takdiri hakeden düdükler çaldı.Biliyorsunuz ki süper lig’de bir çok kulübün canı fazlasıyla yandı hakemlerin yanlış veyahutta pozisyonlara yakın olmamasından dolayı.Bu  bağlamda Halil Umut Melerin bu performansını sezon sonuna kadar sürdürmesi dileklerimle diyelim…

Perreıra

Trabzon karşısına sağ kanatta ne Deningi gördük nede Dıa’yı. Erol hoca perreırayı monte etmiş. İyide etmiş.Chebake ile birlikte güzel bir ikili oldular. Tüm ataklarda Chebake ve perreıra kanadından geldi. Bu ikili mutlaka bana göre sezon sonuna kadar devam etmeli. Bir maç olarak analiz etmek elbetteki yanlış olur, ama ikili hakikaten anlaştılar.

Barazite:

3 haftadır yırtınıyoruz. Barazite oynaması gerek. Oynadıkça açılan ve kendine özgüveni gelen deneyimli bir futbolcu. Hakikaten oyuna tam anlamıyla kendini verdiği zaman, rakip takımın ecel teri olabilir Barazite…Ben  inanıyorum ki bu enerji ile, bu futbol mantalitesi ile haftaya deplasman takımı Gençleri de orda  HAM eder geliriz. Yeter ki Erol hoca kadro ile fazla oynamasın.

Adem Büyük:

Büyük oyuncular ve akabinde tecrübeli futbolcular, her maç da oynamasa da bir pozisyon meydan getirirler ve golü bulurlar. Yine sağ kanattan sol kanada gelen akıl dolu bir pas, Ademin ceza sahasına deyimi yerinde ise tereyağından kıl çeker gibi girişi ve akıl dolu pası, golün gelmesine sebeb oldu. İlk yarının bitimi ile birlikte gelen gol, takımımızı devre arasına girerken daha rahatlamasına  ve akıllı futbol ile galibiyeti  getirmesine sebeb olacaktı ikinci yarı.

Rahman Buğra:

Sol kanat, sağ kanat, orta saha hiç farketmiyor genç futbolcu için. Bitmek bilmeyen enerjisi ile bana göre, maçın kahramanıydı. Sezon sonuna kadar buğra  kartlardan kaçınmalı. Takımın sezon sonuna kadar Buğra’ya çok ihtiyacı var çünkü.

Geçen hafta sahasında 6 gol yiyen ve çareyi her zamanki gibi teknik direktörü göndermekte bulan Trabzonspor yönetimi , dinlenmek istediğini belirten Rıza Çalımba’yı takımın başına getirdiler.Değişen bir şey yoktu Trabzon’da. Sadece 2-3 futbolcu göstermiş oldukları performans takdire şayandı. Biri sağ defans bölgesinde Adem Büyük ile maç esnasında çok kere karşı karşıya gelen ve büyük efor kaydeden Perraıre’ydı. Defansı ise pek de iç acıcı değildi. Sanırım Rıza hocanın bayağı bir efor kaydetmesi gerekiyor. Belliki ciddi sıkıntılar var. Umarım Trabzon’da çıkış yakalar ve ligin üst sıralarında yer alırlar…

Belirtmek te fayda var. Maç maç analiz yaparım. Yeri geldiğinde eleştiri de yaparız takım için. Önemli olan bu eleştirileri alabilecek bir teknik heyet olsun. Dikkatinizi çekiyorum; sadece teknik heyet diyorum. Yönetim den zaten ben 3 senedir umudu kesmişim.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum