SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Haydi Rast Gele…!

03 Temmuz 2017 - 10:34

Yeni Malatyaspor taraftarlarında heyecan son dorukda. Artık Süper Lig hasreti biten takım taraftarları, Süper Lig için beklemedeler. Taraftar artık profesyonelleşmeli. Tezahüratları alışagelmiş olmamalı. Daha ciddi, daha gayretli olunmalı. Bu noktada da, sayın yöneticilerin, taraftarlarımıza maddi ve manevi desteklerini esirgememeli.

2.lig, 1.lig derken bir baktık ki Süper denilen ligdeymişiz. Kutlama üstüne kutlama yaptık. Sevindik, bağırdık, çağırdık, çocuklar gibi eğlendik. Neden, aşkımız ve sevdamız artık layık olduğu bir ligde. Şükürler olsun.  Bu saatten sonra süper denilen lig’de hani deve dişi gibi kulüpler ve yöneticiler var ya, daha profesyonel hareket etmeliyiz. Taraftarından başlayıp,  Yönetime uzayan bir yol ile. Taraftar gruplarımıza bu konuda yönetimin maddi ve manevi,  mutlaka yardımları olmalı. Yeni sezonda  takım da , yerli futbolcudan çok yabancı futbolculara sahip olacağız.

MALİ KONGRE:

Mali Kongre tam anlamıyla bir fiyasko içinde geçti. Sanırım en cılız kongrelerden biriydi  Başkan Adil Gevreğin Mali Kongresi. Aykut Küçüğün istifasıda zihinlerimizde soru işareti kalsın dursun bakalım. Evet evet 90 milyon bütçemiz. İlk sene için olumlu… Yalnız sadece bütçe olumlu. Ya gerisi.. Başkan Adil Gevrek ve yönetimi ne baktığımız da, kocaman bir ah ile vah çekiyoruz.  

İnsanlar iyi bir mühendis, çok büyük bir şirket yöneticisi, marketler zinciri sahibi veya çok iyi bir yerel yönetici olabilir ama spor kulübü yöneticiliği özellikle futbol yöneticiliği ayrı bir iştir. Futbol yöneticiliği bir uzmanlık işidir ve kolay bir sorumluluk değildir.

Futbolun bir oyun boyutundan sıyrıldığı bir endüstri haline geldiği günümüzde futbol yöneticileri önemli roller üstlenmektedir. Futbol kulübü yöneticileri mümkün olduğunca futbolun ruhunu zedelemeden olaya gerçekçi bakmak zorundadır. Yani duygu ve mantık birlikte kullanılmalıdır. Futbol kulübü yöneticileri hem kulübün havasını taraftarın atmosferini idare edebilen hem de kulübü sportif manada daha ileriye taşıyabilen vizyona sahip olmalıdır.

Yeni Malatyaspor’un bu vizyonlara sahip olan bir yönetici kanaatimce yok. Adil Gevrek Başkan iyi bir işadamı olabilir bunda hemfikiriz. Ve akabinde iyi bir insan da olabilir kalbi yüreği güzel. Bunda da hemfikiriz. Nitekim ben yıllardır savunduğum Futbol yöneticiliğini, başka yönetimlerle karıştırdığın an, doğrudur gidersin bir iki sene ama sonra tepetaklak düşersin…

ERTUĞRUL HOCA:

Transferler içinde en çok sevindiğim transfer Ertuğrul hoca oldu. Ama şu bir gerçek ki, kalbi yüreği güzel olan hocamızın işi hakikaten çok zor. Futbol yöneticiliğinden anlamayan yönetime sahibiz. Lobisi olmayan, zor günlerde direk , milletvekillerimize ve akabinde bakanımıza müracaat eden bir yönetime sahibiz. Ertuğrul hoca profesyonel olduğu gibi, futbolun tüm demini almış bir teknik adam. Adamlığıyla, devletine sahipliğiyle mükemmel bir insan. Yalnız düşünüyorum da, 1-2 maç mağlup olunca, inşallah başka yakıştırmalar yapmazlar bazı mahlukatlar hocaya.. Allah yardımcısı olsun hocamızın.. İşi hakikaten çok zor. Umarım bu zorlu yolda, tüm taraftarlar sahip çıkarak, üzmeyiz hocayı…

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum