SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

HAYIRLISI OLSUN DAHA NEDEK !...

26 Eylül 2016 - 22:14

Büyük avantaj ve büyük umutlarla Altınordu deplasmanına giden takımımız Yeni Malatyaspor, mağlubiyet alarak kente dönmekte…

Haftalardır belirtmek istediğim konuydu aslında. Ne zaman takım iyi gitse mutlaka bir yerlerden patlaklar veriliyor. Kimi zaman futbolcularda, kimi zaman teknik heyette, kimi zamanda yönetimde. Velhasıl Kelam bizim buralarda böyle işte futbol. Üzüntün kursağında kalıverir. Taraftar kahrolur. Gider Altınorduya destek amaçlı. O kadar yol cefa eziyet çekilir. Ve Kahrolur gerisi geriye dönülür gelinir. Şimdi diyecem ki futbolun güzellikleri burda. Nitekim takımdaki futbolcuların maçı bizzat izleyen duayenlerimden aldığım bilgiye dayanarak, futbol oynamamışlar, gezinmişler.

Sebeb ararsan aslında fazlasıyla bulursun. Hemen hemen her hafta yazarım. Futbol yöneticiliği transfer yaptığın futbolcularla bitmez. Futbolcu transferi aslında çok basittir. Alırsın sözleşmeyi imzalattırırsın. Mühim olan bu saatten ve dakikadan sonra, takımdaki futbolcuların paralarını ödemek..Zoru budur işte. Futbolcu yine belirttiğim gibi, ekmek parasını futbol oynayarak kazanır. Şimdi dersiniz ki, yahu futbolcunun parası kulüpte kalır mı? Şu anki yönetmelikle kalmaz elbette. İşte burada yönetim bazında güven ortamı çıkar ortaya. Güven varsa futbolcular her maça galibiyet parolası ile çıkar. Yoksa güven mağlubiyet var, beraberlik var der futbolcular.

Aslında bizim buralarda hemen hemen her sene , her sezonda ölüp ölüp dirilen taraftardır ve bizim gibi takıma gönül vermiş yazarlar.Ve hemen hemen herkesin aynı nakaratla, aynı nota ile söylediği sözler var. “Bizim Anadolu takımlarından olmaz”…İstikrarı yakalayamıyoruz. 1 sezon boyunca aynı futbolu oynamıyoruz. 1 hafta bakıyorsunuz ki takımınızdaki futbolcu, kendini yırtıyor, gol atıyor , asist yapıyor, gol attırıyor velhasıl kelam çok değil 1 hafta sonra sahada piknik yapan futbolcuları izliyorsun.

Altı üstü bir mağlubiyet deyip geçmeyelim. Nitekim belirtmiştim takımları tanıyabilmek adına ilk 5 haftayı geride bırakmak gerekir diye. İşte bu tezim ortaya çıktı. 2 hafta önceki takımımız , 90 dakika pres yapan takımımız, kurtalan gibi bal ligi takımına pres yapan ve 90 dakika mücadele eden takımımıza nolduda, altyapı futbolcuları ile sahaya çıkan Altınordu karşısında tel tel dökülmüş. Kocaman bir soru işareti. Bu soru işareti içinde ne ararsanız , ne kurcalarsanız çıkar ortaya..O yüzden fazla kurcalamayalım derim. Daha ligin sonuna çok var derim.

Klişeleştim bende. Her sene aynıyım yahu. Patates baskısı gibi aynı sözleri tekrarlar dururum. Malatya deyimiyle ozozik adamın biriyim heralde. Papağan gibi aynı sözleri yazmaktan bıkmayan şaşkın bir yazar. 1 maç kaybedildi. Doğrudur oynamamışlar futbolcular. Azubike dururken İrfanla başlamışlar. MBA yedek. Kur 11’ini be İrfan hocam.Her hafta deneme tahtası değiliz ki, futbolcu değiştiriyorsun her takıma karşı. Seni seviyoruz be hocam ve güveniyoruz. Ama artık 11 ‘i kur be hoca.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum