SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Lig Uzun Bir Maraton..!

20 Ağustos 2017 - 00:54

İyi futbol oynadık. Kim ne derse desin umrumda değil. Bir gerçek varki elindeki malzeme ile en iyisini yapma derdinde Ertuğrul Sağlam ve ekibi. Ve kanımca bunda da gayet başarılı. Mağlup olabiliriz, nitekim sahada canla başla çarpışan bir takım vardı.Bazı yabancı futbolculara ise şaşkınlıkla adaptasyon sürelerini daha atlatamamış olduğunu gözlemledik.

Geçen hafta emektar İnönü Stadında mağlup ettiğimiz Osmanlıspor maçı sonrası, futbolcular baş göz edildi. Sivasspor maçında mağlup olabiliriz ama yine bu çocuklar baş göz edilmeli. Kötü futbol oynamadık.Yenilen goller acemice. Kaleci Farnollenin ilk golde hatası fazlasıyla vardı. Nihayetinde olacak bu hatalar. Ne varki Teknik heyete ve futbolculara olan güveni yitirmeyelim.Anlam veremediğim konu ise, Avupa’nın gözde takımlarında oyna ve Türkiye’ye gel bir icraatın olmasın.Defansın sol bölgesindeki Cissokho hakikaten hayal kırıklığı. Rakip takımın gelen ataklarında çok yavaş kalması, ataklara katılamaması bende şok etkisi yaratmakta. Kanımca bu bölgede Cissokho’ya rakip bence genç Buğra olmalı. En azından Buğra ataklara katılması mevcut. Ya da iş işden geçmeden bu bölgeyede mutlaka bir transfer şart oldu sanırım.

İLK 5 HAFTA

Heralde sizlerde hak verirsiniz. İlk 5 haftada takımlar kendini yavaş yavaş lige verirler. Takım kurgusunu teknik heyet ilk 5 haftadan sonra kafasında kurar ve ideal 11 ile sahaya çıkmaya başlarlar. Diyeceğim her sene olduğu gibi, yönetim yine transferlerde geç kalınca, teknik heyetin işini zora sokmakta.Halbuki transferlerini kamp döneminde yapıp, lig başlamadan teknik heyete yardımcı olması gerek. Kimse kaygılanmasın daha şimdiden. Lig uzun bir maraton. Ve takımı, futbolcuları ilk 5 veyahutta 6’ncı haftadan sonra eleştirebilir, yanlışları ve doğruları sıralayabiliriz.

BOUTAİB

Boutaib geçen haftada belirttiğim üzere iyi bir golcü. Özellikle kanatlardan gelen yan toplarda rakip ceza sahasında çok tehlikeli bir forvet. Sivas karşılaşmasında malesef boutaib’i topla buluştaramadık. Kanatlar bu hafta fazlasıyla çalışmadı. Orta saha verimsizdi.

AZUBUIKE

Orta sahada hakikaten genç olmasının verdiği enerji ile, takımda varolması gereken isimlerin başında. Ah birazcıkda ataklarda tecrübe olsa bal kaymak olacak. Genç ve tecrübesiz bu lig’de.Ama zamanla gözde takımların vazgeçilmez isimlerin başında olacaktır.Haftaya takıma kazandırılan futbolcular ile Antalya karşısına çıkacaktır Sağlam .Görüldü ki orta saha ve sol kanat pek de verimli olamadı.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum