SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Seviyoruz be gardaş nedek!..

02 Ekim 2016 - 23:20

Yeni Malatyaspor bu hafta liderlik savaşı için kendi saha ve taraftarı önünde, Balıkesirspor ile karşılaştı. Öldük öldük dirildik nitekim maçın galibiyetle sonuçlanacağına emindik vesselam…

Aslında takımımız işi ilk yarı kökten bitirip, ikinci yarıya bizleri de kendilerini de strese sokmayacaktı. Ama gel gör ki, o meşin yuvarlak bizden yana olmadı. Ya da o meşin yuvarlağı futbolcularımız tam anlamıyla rakip filelere gönderemedi.  Akabinde sezona bomba gibi başlayan kaptan Sedat Ağçay’ın,21.dakikada attığı füze Kalcei  Vukovıci  geçerek filelere bir ok gibi saplandı. O dakikadan sonra takımımız hakikaten baskılı ve bir o kadarda akılcı ataklar geliştirdi. Nitekim girmezse girmiyor misali ilk yarıyı galibiyetle bitirmenin keyfini yaşadık.

Orta sahamız ve defans bana göre Balıkesirspor karşısında iyiydi ve dinamikti. Pres son dakikaya kadar mükemmeldi. Özellikle Azubike ve Sedat bu karşılaşmada fazlasıyla efor harcadılar.Amutu hakikaten rakip defans oyuncularını fazlasıyla zorlamakta hem gücü hem tekniği ile. Kondisyon bakımından amutu tam anlamıyla kıvamına gelmiş yani. Forvette amutu  bundan sonra banko oynayacak isimlerin başında gelmekte.

Takımımızın tek aksayan yönü bu hafta Canerin kanadı idi. Burak Çalık hemen hemen her karşılaştığı pozisyonlarda Caneri geçti .Zaten Balıkesirsporun tüm atakları da Burak’ın kanadından geldi. Tehlikeli atakları kimi zaman Yiğitcan kimi zamanda Sadık tarafından bertaraf edildi. İkinci yarıda İrfan Buz kontratak futbolunu yansıttı. Çakılı 3 futbolcumuz rakip ceza sahasında kaldı. Bu görüntü İrfan Buz ve ekibinin galip olsak da ikinci golü ne kadar istemesi anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Nitekim yine Balıkesirspor’un cılız atakları ve yine Caner’in kanadından gelen atakla bir beleş penaltı ile yıkılış ve üzüntü hakimiyeti bizde hasıl oldu. Penaltının ardından sadece ve sadece 1 dakika sevinebilen Balıkesirspor, perreıranın müthiş sol ayağıyla gelen gol sonrası, deyimi yerinde ise ‘çirkefleşme’ operasyonuna geçişleri oldu. Ama futbolcularımızın profesyonelliği bu çirkefleşmenin önüne geçti, ve sadece futbol adına sahada varolduklarını hissettirmeleri sonucu, hem teknik heyet hem taraftar hemde bizler fazlasıyla memnun kalarak alkışladık.

Galip geldik ve sadece 1 hafta sonra liderliği Göztepeden geri aldık. Bu arada Elazığspor’un 2 haftadır yükselen grafiği ve puanını 7 ye çıkartması sevindiricidir. Elazığspor 7 nci hafta karşılaşmasında kendi sahasında Bandırmaspor ile karşılaşacak. Taraftarın tam desteği ile bu maçdan galibiyetle ayrılacaklarına inanmaktayım. Takımımız Malatyaspor ise, deplasman maçı ile 7 nci haftaya Ş.urfa’ya konuk olacak. Komşu il olan Urfa’ya taraftarın fazlasıyla ilgi göstereceklerine inanmaktayım. Urfa’da iyi bir takım. Nitekim şampiyonluğa oynayan bir takım ile karşılaşacak. Takımın 11 ile oynanmadığı sürece veyahutta sakatlık olmadığı sürece ve elbetteki Yönetimin futbolculara olan güveni yitirmemesi sürece, bu takım bu ligden, bu takımların arasından rahatlıkla süper lige çıkar diye düşünüyorum…

Taraftarın sersenişine kulak ver Yeni Malatyaspor yönetimi…Evet taraftar bugün yönetime başda Adil Gevrek Başkana haklı sersenişlerini tezahüratları ile karşılık verdi. Bilet fiatlarının yüksek oluşu, özellikle öğrenci olan taraftarların tepkisine neden olmuştur haklı olarak. Oysaki şampiyonluğa oynayan bir takım , stadı ful doldurması için bilet fiyatlarında indirime gitmesi  şarttır.

Bir tepkimizde Malatya’da faaliyet gösteren Metro otobüs işletmelerine olsun. Geçen sezon kulübe verdiği otobüs sözünü unuttular sanırım. Oysaki birkaç kulübe bu firma otobüs hediye ettiği gelen haberler arasında… Söz verildimi tutulması gerek kanımca. Hele bu sözü yiğit Malatya taraftarına verdiysen acilen bu işe çözüm bulmanız gerek. Yoksa tepkiler çığ gibi büyür vesselam….


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum