SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

Süper Sonuç..!

25 Aralık 2017 - 04:56

Yeni Malatyaspor ligin ilk yarı son maçında, deplasmanda son 8 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Kayserispor’a konuk oldu. Çantada Keklik olarak görülen her maç risklidir. Bunun en canlı örneğini izledik…

Son sekiz haftada mağlubiyet yüzü görmeyen ve akabinde iyi bir kadro kuran, ligde fırtına gibi esen Kayserispor, Çantada keklik olarak gördüğü Yeni Malatyaspor karşılaşmasında büyük hayal kırıklığına uğradı. Futbol hakikaten çok acımasız ve bir o kadar da zevkli bir spor müsabakası. Her iki takımın taraftarı tezahüratlarını yapar biri sevinir biri boynu bükükleri oynar. Kayseri karşılaşmasında iyi bir Yeni Malatyaspor izledik kim nederse desin.Lakin ….

Sosyal medya çalkanıp duruyor. Kendini bilmez birkaç kişi , Malatyadaki spor medyasının Adil Gevrek Başkan’dan özürdilemesi gerektiğini savunmuş. Halbuki bu kendini bilmez mahlukatlar, çok değil 1-2 hafta öncesinde , bu işin Adil Gevrek ile olmayacağını savunan kişiler olduğunu gözlemlemekteyiz.Hal böyle olunca da, lütfen ama lütfen kendini bilen taraftarların bu tip mahlukatlara  katılmaması ve olayı farklı boyutlara getirmemesi gerekmektedir. Şahsım her daim söylerim. 7 yaşındaki spor bilinci ne olur bilemem ama sorarsanız diyeceği tek şey Yeni Malatyapsor için, ‘ İyi bir yönetimimizin olmayışı’nı söyleyecektir. Başarı taraftarlarındır, başarı futbolcularındır..1.lig’den Süper lig’e olan yolculuğumuzun başında belirttim. Biz Adil Gevrek’in şahsına sözümüz olamaz. Ama profesyonel anlamda yönetilmediğimizi bir kez daha savunuyor ve söylüyorum…

Karşılaşmaya gelince; hakikaten bize uyan oyun sistemi 4+1+4+1 .Ligin ilk yarısında son maçımızda Kayseriyi sahasında  mağlup etmemiz hakikaten takdire şayandır. Neden Galatasaray maçının havasını kaybetmeden iyi gidişatımızı sürdürmemiz açısından. Öyle güzel bir galibiyet oldu ki, hani o sözüm ona yorumcu olarak kendini lanse eden şahsiyetsizlere iyi bir kapak oldu. Neymiş efendim Malatyaspor’un bu ligde olmaması gerekiyormuş. Neden diyecek olursak bunun cevabını da veremez bu kendini bilmez yorumcu. Aslında en çok da bu ve bunun gibi kendini spor yorumcusu olarak lanse eden şahsiyetsizlere iyi bir kapak olması sebebiyle seviniyoruz.

İyi bir defans kurgumuz vardı. Akıllı, soğukkanlı ve pozisyonları yakın takip eden ve rakibine nefes aldırmayan bir defans kurgumuz vardı. Özellikle Mina bu karşılaşma da bana göre harikaydı. Sadık zaten maşallahı var. Son haftalardaki performansı göz doldurmakta. Takım kaptanı olarak gemiyi tam yol ileri götürmesini bilmekte. Bir golcü gider gol atar. Ama sadece gol atar orta sahayı geçmez. Arkadaş bu karşılaşma da Boutaib, golünüde attı, 90 dakika koştu, hem defans hem orta saha dan top aldı dağıttı.

ERTAÇ

Allah nazardan saklasın. Bu maç da ve Galatasaray karşılaşmasındaki performansı ve akılcı kurtarışları sayesinde takımın 3 puan almasında en büyük rolü oynadı. Kaleci sıkıntımız var mı evet var. Ertaç’ın sakatlanması sonrası Farnolle’nin güven vermemesi kaledeki kriz  var demek gerekir. Ara transfer döneminde mutlaka kaleci arayışlarını da yapmamız lazım.

BU TAKIMA

Bu takıma en az kaleci ile birlikte 5 futbolcu transferi gerekmektedir. Erol hoca umarım akılcı yapacağı transferler ile, ligde bu sene kalıcılığımızı sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum