VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

7. Hava üssünü taşıma, Malatya’yı cezalandırma…

08 Ağustos 2016 - 18:50 - Güncelleme: 08 Ağustos 2016 - 18:51

Malatya’da yıllar önce kurulan 7.Erhaç Hava Üssü komutanları darbeye karıştıkları iddiasıyla tutuklandı, yerlerine ise bir atama yapılmaması bu üssün kapatılacağının ilk işaretleri olarak görüldü. Sonuç itibariyle, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ve Kanun Hükmündeki Kararname ile 7. Hava Jet Üssünün temel filosunu oluşturan 171. Filo tüm uçak ve personelleriyle Eskişehir’e taşınacak.

Önce Komutansız bırakılan 7. Hava üssünde bin 300 personel çalışıyor. Subaylar başta olmak üzere, pilot, teknisyen, sivil memurlardan oluşan yaklaşın bin personel de kısa sürede Malatya’dan ayrılacak.

Böylece 15 Temmuz darbesinin en çok kaybeden ili Malatya olacak. Bin personeliyle 7. Hava Jet üssü Eskişehir’e taşınmasıyla Malatya’nın kaybedeceklerini şöyle bir düşünelim. Bin personelin her birini eşleriyle birlikte çocuklarıyla 4’er kişi hesaplarsak 4 bin kişi 2016 yılı içerisinde Malatya’dan adeta göçürülecek.

Bu durumdan haberleri olduğu halde sessiz kalmayı tercih eden ve sorulan sorulara da “7. Hava Jet Üssü kapatılmayacak, bunu da nereden çıkardınız” diyen siyasetçilerimizi hatırladıktan sonra bu mesleye alayvari yaklaşan bir siyasetçimizin ise “Üs taşınırsa Malatya Sivil Hava alanına kavuşur, bu işte de bir hayır vardır” diyecek düzeyde değerlendirmeler yapmasını doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz. Ancak bu yorumlar bazı siyasetçilerimizin aslında taşınma sürecinden haberdar olduklarını tahmin ediyorum.

Beyler…

Malatya’yı yöneten saygı değer Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Malatya Milletvekillerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarının muhterem başkanları ve yöneticileri… Malatya Esnafı, Emeklilerimiz… Tüm Malatyalı hemşerilerimiz…

Evet 15 Temmuz’da alçakça ve kalleşçe bir darbe girişimi yaşanmıştır. Bu girişime önce 7. Hava Jet Üssünde çalışan Komutanlar ve askeri personel karşı durmuş darbecilerle sabaha kadar mücadele ederek Malatyalılarında desteğiyle darbeyi püskürtmüşlerdir. Darbecilere destek önlenmiştir. Bu nedenle 7. Hava Jet Üssünde komutan tutuklansa da Üssün Malatya’dan Eskişehir’e taşınmasının haklı bir gerekçesi yoktur. Bunun anlamı Malatya şehrinin cezalandırılması anlamına gelmektedir.

7. Hava Jet üssünün temel unsuru 171. Filodur. 172. Filo eskiden kapatılmış, 173. Filoda ise uçakları emekli edildiğinden kapanmak üzeredir. 171. Filo’da Malatya’dan taşınacağına göre, 7. Hava Üssünün kapatılması gerçekleşmiş olacaktır.

7. Hava Jet Üssü’nün Malatya’da kurulması için Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün verdiği mücadele bilinmektedir. 2. Ordu Karargahının Konya’dan Malatya’ya getirilmesinde de Merhum Cumhurbaşkanımız ve dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın yaptığı girişimleri asla unutamayız. 2. Ordu Karargahı Malatya’ya getirilirken en önemli unsur ve gerekçe olarak 7. Hava Jet Üssü gösterilmiştir.  Bu nedenle 7. Hava Üssünün bu gün kapatılmasının anlamı 2. Ordu Karargahının da Malatya’dan bir başka ile kaydırılmasının alt zemini oluşturulmaktadır. Hem Üssün kurulması, hem de 2.Ordu Karargahının Malatya’ya gelmesinde dönemin Malatya yöneticilerinin emeği ve çabası vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri Malatya’nın gelişmesine de önemli katkılar sunmuştur. Ekonomiye hayat vermişlerdir.

Şimdi Malatya’nın ortak değerleri olan 2. Ordu Karargahının da, 7. Hava Jet üssünün de bir başka yere nakledilmesine, taşınmasına, gücünün azaltılmasına Malatyalılar olarak bu kurumlarımıza sahip çıkmalıyız.

7. Hava Üssünün taşınmasına engel olmak amacıyla, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Muhalefet Partileri de bilgilendirilerek, üssün Malatya’da kalması için girişimde bulunulması gerekmektedir. Bırakın üssümüzün başka yere taşınmasını, darbeye direk kalkışan üslerde yer alan filolardan bazılarının Malatya’ya nakledilmesini sağlamak için çalışmalıyız.

15 Temmuz’da Malatya ne suç işlemiştir?

Darbeye karşı koymuş ve mücadele etmiştir. Bunun karşılığında ise tarihi üssünü kaybetmek cezalandırılmasıyla karşı karşıyadır.

Elbette darbeciler cezalandırılsın…

Ama Malatya’yı tümden cezalandırmak da neyin nesidir…

7. Hava Jet Üssü Malatya da kalmalıdır…

2. Ordu Karargahı bir başka yere asla taşınmamalıdır.

Malatya olarak ortak değerlerimize sahip çıkalım…

Evet…

Önce Milletvekillerimizin çabasını görmek istiyoruz…

Sabırla bekliyoruz…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum