VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Arguvan Belediyesi ayağa kalkmış

14 Ekim 2016 - 00:47 - Güncelleme: 14 Ekim 2016 - 00:49

1987 Yılıydı. Gazeteci –Yazar ve Şair Şemsi Belli Malatya’ya gelmişti. Her yıl olduğu gibi Arguvan’ın Kızıluşağı köyüne gidecekti.  Kış yeni bastırmış hava yağışlıydı. Şemsi Belli Baba ocağına doğduğu köye gidecekti.

Arguvan Belediye Başkanı Ali Tahir Şimşek’i aradım, Üstadımız Şemsi Belli Arguvan’a geliyor, oradan köyüne götürmek sana kalıyor dedim. O tarihlerde Arguvan Belediyesinin miadını çoktan doldurmuş eski tip bir Cipi vardı. Bu cip aynı zamanda Başkanın makam aracıydı. Gün boyunca da arkasına takılan bir römorkla ilçenin çöpleri toplanıyordu. Cip hem makam hem de çöp toplama aracıydı.

Başkan eski tip aracıyla Şemsi Belli’yi köyüne bıraktırmıştı.

Bu olay Şemsi Belli lafı olduğunda hemen aklıma gelir. Arguvan Belediyesinin o çaresiz halini asla unutamam.

Seçimlerden bu yana Arguvan’a gidememiştim. Dün İlçeye gidip Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı ziyaret ettim. SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün 1992 yılında temelini attığı Belediye Binası düzenlenmiş, Arguvan’a yakışır bir makam odası yapılmış. Belediye çalışanları servislerde daha iyi imkanlarda görev yapıyor.

Camdan aşağı baktım, Arguvan Belediyesi araç parkı bile yapmış. Garajda  İş makinası, kamyon, kamyonet, Minibüs, otomobiller yan yana dizilmiş. Belediye binasının etrafında çevre düzenlemesine gidilmiş. 1987 Yılında sadece bir Cipi olan Arguvan Belediyesinde bu gün araçlar sıra sıra dizilmiş.

Arguvan Belediyesi Belediye olmuş…

Başkana Mehmet Kızıldaş’a sorduk borçlar ne oldu diye?
“Geldiğimizde 750 bin lira borcumuz vardı. Planlama yaptık ve borçlarımızı ödedik, piayasaya ve kurumlarımıza borcumuz kalmadı.”

Heyalan  ne oldu dedik?

-“İlçemizin 3 kez yeri değişmiş, buna rağmen heyalan olunca geniş çaplı bir araştırma istedik. Uzman bir ekip ilçede günlerce araştırma yaptı, sonunda ilçenin bulunduğu mevcut alanda bir tehlike görmedi. Bu bizi rahatlattı. Zira heyelan nedeniyle yatırım yapamıyorduk, şimdi planlanan yatırımları yapacağız.”

Arguvan’a hayat veren ŞOTİK Barajının durumunu sorduk?

-“Çalışmalar hızla ilerliyor. Tünel ihalesi yapıldı değerlendirme aşamasında. Tünel ve kanal ihalesiyle birlikte Arguvan hayat bulacak Şotik Barajını önemsiyoruz. Çalışmalar iyi gidiyor.”

-Karayolundaki çökme ne oldu?

-“Arguvan yolu yapılırken güzergah aşamasında uyarmıştık. Burada yaşayanlar yolun geçtiği yere kaymalar nedeniyle Oynak mevkii adını bile vermişler. Dinlemediler yolu bilinen güzergahtan geçirdiler ve yolda çökmeler oldu, onarıldı ulaşıma açıldı.”

Arguvan da nüfus düşüyor… Kalan nüfus da genelde yaşlılardan oluşuyor. Buna rağmen Arguvan sorunlarına çare arıyor.

İlçede hala bir Hastane yok..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı Kültür Merkezi yerinde sayıyor.

İlçe de Meslek Yüksek Okulu yok.

Arguvan’ın yolu tozdur dumandır türküsüne konu olan yollar Asfaltlanmaya başlamış.

Ak Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın köyü olan Parçikan (Bozburun) köyü ile mezralarının yolları yeni asfaltlanmış.

Arguvan’ın köylerinde kanalizasyon çalışmaları yapılıyor.

MASKİ İçme suyu şebekesini yeniliyor.

Arguvan’ın tek parkı elden geçirilmiş, resimler parkın duvarını süslüyor.

Arguvan’da işini iyi bilen, kaynakları iyi kullanan Başkanla önemli mesafeler almış.

Hayal olan Şotik Barajında çalışmalar hız verilmiş.

Arguvan ve Belediyesi ayağa kalkmış…

Daha sorunsuz bir Arguvan için iyi adımlar atılıyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin desteğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla Arguvan’da güzel şeyler oluyor.

Daha güzel bir Arguvan dileklerimizle, Başkan Mehmet Kızıldaş ve Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım’a teşekkür ederek ayrıldık. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum