VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Doğanşehir’in Vahap Amcası

23 Ocak 2018 - 13:24

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçe de “Başkan” yerine “Vahap Amca” olarak bilinir ve öyle çağrılır. Telefonu çalıp açtığında “Vahap Amca” sesini duyduğunda bir hoş olur.

Başkan diyenlere de “bırakın bu prosedürü ben Vahap Amcayım” der resmiyetten hoşlanmadığını söyler. Geçen hafta Vuslat Tv’de yayınlanan “Medya Analiz” de Vahap Amca konuğumuzdu.

Başkandan çok Malatya’nın en çok yardım eden, öğrencilere burs,  işsizlere iş, çalışmak isteyenlere aş ve iş yaratan bir yardımseverle konuştuk.  Maddi varlıkları ile dünyanın her yerinde en lüks yaşam imkanı var iken o Doğanşehir ilçesinde yaşamayı tercih eden ender görülen bir insandır. 

Bu nedenle “Ben Doğanşehir’i seviyorum, insanımı seviyorum. Ayrımcılık yok, bir yardımım olunca dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Doğanşehir de doğdum burada öleceğim” derken de son noktayı koyuyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Doğanşehir Belediye Başkan adayı olduğunu ve seçilip görevi alınca da Başkanlık koltuğuna oturmadan önce şu duayı ettiğini açıkladı:

-“Allahım bana bu koltuğun tek kuruşunu bana nasip etme. Buranın bir kuruşunu da kimseye haksız yere yedirtmeyesin” Yaklaşık 4 yıldır Belediye Başkanı olan Vahap Amca, Belediyenin makam aracını kullanmıyor.  Kendi aracını kullanıyor ve yakıtını kendisi karşılıyor. 

Maaş almıyor…  Makamda içilen çay ve kahve ile ikramlarının tümü Vahap Amca’dan… Belediye giderlerine yemek faturası yerleştirmiyor, verilen yemeklerin parasını kendisi ödüyor..  İl dışı seyahatlerinin tamamını Belediyeye faturalandırmıyor. Yani Doğanşehir Belediyesinde Başkanın tek kuruş gideri yok. Tam 4 yıldır bu böyle. Ama Vahap Amca’nın Başkanlık gideri bir hayli fazla. Ayda 50-60 bin lira harcıyor. Eli sürekli cebinde…

Sabahtan akşama kadar dert dinliyor çözüm bulmaya çalışıyor. Günde en az 50 kişiyi sabırla dinliyor. Bir gün makama bir kadın iki kızıyla girer durumlarını anlatır. Nereden geldiklerini sorar. Erzurum’dan geldiklerini öğrenince bir hayli şaşırır ama kızlara döner, çalışmak isteyip istemediklerini sorar. Hemen yanıtını alınca onları  Erzurum’a aile mağazalarına yönlendirir ve orada işe başlatır. Tam bin 300 öğrenciye burs veriyor…

Doğanşehirde eğitim gören 7 bin 500 öğrenciyi her yıl tepeden tırnağa kadar giydiriyor. Çok sayıda okula da giyim yardımı yapıyor. Doğanşehir de 300 Kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesi kurmuş işsiz gençleri iş sahibi yaptırmış. Şimdi iki adet tekstil atölyesi daha kuruyor, 600 genci iş sahibi yapmak için. Bunun yanında yaklaşık bir o kadar Doğanşehirli genci de Malatya’daki Taha Tekstile gönderiyor tuttuğu özel servislerle. Bunu yaparken de “Doğanşehirlilere biraz torpil yapıyoruz” diyor.  Doğanşehir’de  babası adına, Elmalı köyünde de annesi adına sağlık ocağı binaları yaptırıp teslim etti. İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek okulu için yaptığı binayı bitirdi ve 2 bölüm de 300 öğrenci eğitime başladı. 3 Bölüm daha açılacak ve okuyan tüm öğrencilere burs vermeyi şimdiden taahhüt bile etti.  Doğanşehir Sürgü yolunda bin 200 dönüm alanı yeni yapılacak Cezaevine tahsis etti. Mahkumlarla birlikte personellerle birlikte 2 bin kişinin yaşam alanı olacak Cezaevinde kalanlar Tarımsal üretim yapacak ve Doğanşehir’i daha da kalkındırmayı amaçladı. 

Vahap Amca bu nedenle rahat…  Yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi. Doğanşehirliler Vahap Amca’dan çok memnun. En az bir dönem daha Doğanşehir’in başında olmasını istiyor.  Doğanşehirliler çok haklı nerede bulacaksınız bu devirde, Belediye’ye tek kuruş gideri olmayan başkanı.  Doğanşehirliler Vahap Amcaları ile ne kadar övünse azdır.

Ama 4 yıldır Belediye Başkanı oldukları halde evlerini, eşlerini, çocuklarını görevli oldukları ilçeye dahi getirmeyen Belediye Başkanlarını görünce, Doğanşehirlilerin ne kadar şanslı olduklarını görüyoruz. O nedenle Doğanşehirliler haklı.

Doğanşehir’in kara talihini değiştiren Vahap Amcaya bir dönem daha Belediye Başkanlığı yakışır. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum