VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

İkinci Devlet Üniversitesi ne oldu?

19 Aralık 2017 - 23:35

2015 Yılında iki ayrı genel seçim yaşadık… 

7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde hiçbir parti tek başına "hükümeti" kurma sayısına ulaşmayıp, bir hükümet de kurulamayınca 1 Kasım 2015 tarihinde erken seçimle sandık başına gidildi.  

AK Parti tek başına hükümeti kurma sayısına ulaştı, önce Ahmet Davutoğlu ardından da Binali Yıldırım hükümetleri işbaşına geldi. Hükümetler iş başına geldi ama seçim meydanlarında verdikleri vaatler unutulup gitti, verilen sözler uçuıp gitti.  

AK Partinin 2015 Seçimlerinde seçim bildirgesinde, Malatya için özel bir vaadi yer almıştı: 

-Malatya'ya İkinci bir Devlet Üniversitesi kurulacaktı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar ikinci üniversiteyi müjdeler gibi konuşmalar yaptılar. Umut verdiler, bizleri de heyecanlandırdılar. Hatta üniversitenin yerini, içeriğinin ne olacağını tartışmaya bile başladık. Adının "Turgut Özal", içeriğinin Teknik Üniversite olmasında karar bile kılmıştık. 

Teknik Üniversite olmasını ısrarla yazmış, Butik bir Üniversite olsun diyenlere sitem etmiştik. İkinci Devlet Üniversitesine Malatya'nın en güzel yerinin "Beylerderesi"nin öteki tarafına doğru da yol göstermiştik. Askeri alan olarak kullanılmayacaksa "Altay Kışlası"nın yeni üniversiteye tahsis edilmesini önermiştik.  

Her gördüğüm yerde de Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a “üniversitene sahip çık” demeye de hala devam ediyorum. Bakan Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya da bu konuda sorular yöneltmiştim.  

Onlarda sağ olsunlar konuyu takip ettiler, Ankara görüşmelerinde Malatya'ya kurulacak ikinci Devlet Üniversitesi için her platformda konuyu gündemlerinden düşürmediler.  Ana Muhalefet Partisi de kurulacak üniversiteye destek vermişti.  

Son olarak da; hükümetin 5 ile yeni üniversite kurulması için teklif hazırladığı bu teklif içerisinde, Malatya'ya kurulacak "ikinci üevlet üniversitesi" teklifinin de olduğu, Meclis Başkanlığına verilen teklifin yasallaşmasının beklendiği ifade edildi. 

Yaklaşık 3 koca yıl geride kaldı.  

Malatya'ya kurulacak "ikinci devlet üniversitesi" şu günlerde tamamen unutuldu.  

Söz uçar, yazı kalır demişler… 

2015 Seçimlerinde AK parti tarafından kurulacağı için seçmene taahhüt edilen söz, bu günlerde unutulsa da, seçim bildirgesinde yer alan "ikinci devlet üniversitesi" bizlerin hep gündeminde olmuş ve olmaya da devam edecektir. 

AK Parti tarafından 2015 yılında hazırlanan “DESTAN ŞEHİR MALATYA SEÇİM BEYANNAMESİ” adlı seçim bildirgesinde 4 Nolu vaat olarak, "ikinci devlet üniversitesi" hakkında aynen şöyle denmektedir: 

“Şehrimiz altyapısı, üst yapısı ve kültürel donatı alanları ile ikinci üniversite için gerekli potansiyele sahiptir. Yeni üniversiteler şehrimizin bütün dinamikleri arasında bir sinerji yaratarak, sosyal ve kültürel hayatımıza dinamizm kazandıracaktır. Bu bağlamda, şehrimize öncelikli biri devlet olmak üzere yeni üniversitelerin kurulması için gerekli çalışma ve teşviklerde bulunulacaktır.”  

Malatya AK Parti'ye tüm seçimlerde nerede ise tam destek vermiştir. Ama verdiği desteğin karşılığını aldı demek ise çok zordur. Aynı seçim bildirgesine baktım verilen vaatlerden hangisi yapılmış diye. Kuzey Çevre yoluna yeni başlanması dışında diğer vaatlerde ortada kalmıştır. 

 İşte o vaatler: 

Hedef 1: Malatya'da tarımın çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi, 

Hedef 2:Yüksek hızlı trenin Malatya'ya getirilmesinin Hızlandırılması, 

Hedef 3: Kuzey çevre yolunun açılması 

Hedef 4:Yeni üniversiteler kurulması 

Hedef 5:Sağlık vadisi ve sağlık turizmi Projesi, 

Hedef 6: Onkoloji hastanesi açılması, 

Hedef 7: Yeraltı zenginliklerine dayalı sanayinin geliştirilmesi, 

Hedef 8:Malatya'nın teşvik'te 6. Bölgeye alınması 

Hedef 9:Uydu kentlerin yapımı, 

Hedef 10:İhtisas organize sanayi kurulması… 

Diğerlerini yazmaya bile gerek yok… 

Bu vaatler içerisinde Kuzey çevre yoluna başlanması ve Onkoloji hastanesi dışında diğer tüm vaatlerin yerine getirilmesi için AK Partili Milletvekillerinin biraz daha gayret serf etmeleri gerekiyor. Bakanımız Bülent Tüfenkci'nin Bakanlar kurulunda biraz daha etkin olmasını bekliyoruz. 

İkinci Devlet Üniversitesinin Malatya'ya kurulması en büyük dileğimizdir. "Turgut Özal" adıyla kurulacak Teknik Üniversite; Malatya'nın beklentisi ve umududur. Konuyu bir kez daha gündeme taşırken siyasilerimize bu konuyu hatırlatmak istedik.  

Bu yıl olmadı ama gelecek yıl olması için hep birlikte çaba göstermeliyiz. 

Malatya Turgut Özal Teknik üniversitesi için biraz daha gayret… 

Malatya'nın buna ihtiyacı var… 

Malatya Turgut Özal Teknik Üniversitesi mutlaka, ama mutlaka kurulmalıdır. 

Sabırla bekliyoruz… 

YORUMLAR

  • 0 Yorum