VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Sabırsızlıkla bekliyoruz…

16 Mart 2017 - 16:45

2015 Yılında yapılan Genel seçimlerde AK Parti seçim beyannamelerinde Malatya'ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması sözünü vermişti.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Malatya meydanında ikinci devlet üniversitesi sözünü tekrarladılar…

Bakanlar ve Milletvekilleri seçim gezilerinde kurulacak ikinci devlet üniversitesinden sürekli bahsettiler…

Seçim bitti ardından Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Ardından erken seçim kararı alındı, AK parti kazandı, Tüfenkci yeniden Bakan oldu.

Malatya'ya neler yapabiliriz diye toplantılar yaptı, Belediye Başkanları ve Milletvekilleriyle parti teşkilatlarıyla görüşmelerde bulundu.

Ama bu toplantıları yakından takip etmeye çalıştım hiç birinde AK Partinin seçim vaadi olan İkinci Üniversite sözünün üzerine gitmek, bunun gerçekleşmesi için çaba sarf etmek yerine sessiz kalmanın tercih edildiğini görünce, o gün çalıştığım gazete de, “Malatya'ya kurulacak ikinci devlet Üniversitesi ne oldu” diye Bakan Tüfenkci'den başlayarak tüm Milletvekillerine sormaya başlayarak düşüncelerini alarak yazmaya başladım.

Üniversite bir anda Malatya'nın gündemine oturdu.

AK parti Milletvekilleri de konuyu takip etmeye başladılar. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ikinci Üniversitenin yakın takipçisi oldu…

Benim adımda “İkinci üniversite isteyen tek adama” çıktı.

Gazetede yazarken, Vuslat Tv de yayınlanan Medya Analizde tüm konuklarımıza “İkinci Devlet Üniversitesi ne oldu? Nereye kurulacak? Adı ne olacak? İçeriği ne olmalı?” sorunca, eleştirilerde gelmeye başladı. Dönemin Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik “olamaz” diyerek ikinci Üniversite yerine mevcut Üniversitenin büyütülmesinden yana tavır koydu. Sivil Toplum Kuruluşları işi geçiştirdiler.

İkinci Üniversiteye gerek yok diyenler dahi oldu.

Buna rağmen gazetede dile getirmeye, Televizyonda gündeme taşımaya, sosyal medya da Üniversite konusunu işlemeye devam ettim.

Bir gün bu karşı tepkilere yer veren bazı meslektaşlarımız bizi kamuoyunu oyalamakla suçlayıp, hayalcilikle, kamuoyunu yanlış yönlendirmekle suçlayıp, ne gereği var diyerek sorular sormaya başlayınca, nasıl bir Üniversite düşündüğümü yazmak zorunda kalmıştım:

“Kurulacak yeni ikinci Devlet Üniversitesinin adı kesinlikle Turgut Özal Teknik Üniversitesi olmalıdır…

İçeriği Teknik ve Teknoloji bölümlerini içermeli Teknik Üniversite olmalıdır…

Aranan ve özel bölümleri olmalıdır…

Malatya'nın çevresinde ve bölgesinde Teknik Üniversite yoktur, kurulacak üniversite kesinlikle Teknik olmalıdır…

Daha şimdiden yeri tartışılmalı, Malatya'nın en güzel yeri Üniversiteye tahsis edilmelidir…

Şehrimizin Batı Yakası ikinci Üniversite için en uygun yerdir.

Atıl vaziyette olan Altay Kışlası eski Şoför Okulu yeri, çevre düzenlemesi ve binaları yeni Üniversite için çok uygundur.”

Bunları yazarak ve tartışarak aradan yaklaşık 2 yıl geçti.

AK parti seçimde verdiği sözü tutmak için bir hayli çalıştı. Üniversite konusunu Meclise sunacak duruma kadar getirdiğini öğrendik.

AK parti İl Başkanı Hakan Kahtalı açıklama yaparak” Malatya'ya kurulacak ikinci Devlet Üniversitesinin adı Turgut Özal Üniversitesi olacak” dedi.

Adını koymuştuk,

İçini doldurmuştuk,

Yerini göstermiştik…

Adı ve yeri tamam da içeriği Teknik Üniversite olmalıdır. Bunda hala ısrarcıyım.

Yasa teklifi hazırlayarak TBMM başkanlığına sunmaya hazırlanan Bakanımız ve Milletvekillerimizi bir kez daha konuyla ilgilenmeye davet ediyoruz. Meclis tatile girerken bu iş 16 Nisan sonrasına kalacak. O zamanda yasa çıkmaz meclis tatile girerse, ikinci devlet üniversitesinin kuruluşu 2018 yılına kadar sarkar.

Turgut Özal Teknik Üniversitesi için lütfen biraz daha gayret.

Malatya olarak sabırsızlıkla bekliyoruz…

Malatya; Turgut Özal Teknik Üniversitesine bir an önce kavuşmalıdır…

Sabırla, ısrarla ve özlemle bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum