VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Yeşil Kuşak oldu Saray…

23 Kasım 2017 - 19:11

Yeşil Kuşak Projesi fikri ortaya atıldığında heyecan oluşturmuştu…  

İsmet Paşa Parkı'ndan başlayarak DSİ Şube Müdürlüğü'ne kadar olan alan Yeşil Kuşak Projesi kapsamına alınarak Malatya'nın kaybolan yeşilini yeniden oluşturacaktı. İsmet Paşa Parkı, Atatürk Kız Lisesi, Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi, İnönü Stadı, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve DSİ arazisi tamamen Yeşil Kuşak Projesi'ne verilecek ve Yeşil bir kuşak oluşturulacaktı. En azından da TOKİ'ye yeni bir stat karşılığında terk edilen İnönü Stadı ve çevresi Yeşil alan olarak betonlaştırılmaktan kurtarılmış olacaktı.  

O sebeple, her Malatyalı gibi bizlerde heyecanlanmıştık… 

Projenin fikir babası Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı kutlamıştık.Battalgazi Belediye Meclisi'nin tek CHP'li Meclis üyesi Okay Demirhan da Başkan Gürkan'a AK Partilileri de kıskandıracak methiyeleri meclis toplantısında sıralamıştı.  

Her fırsatta “Yeşil Kuşak ne oldu?” diye gelene gidene sorduk. Kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Sonunda TOKİ bile bedelsiz aldığı yerleri geri verme konusunda belli bir aşamaya geldi.  

Tüm bunlar olurken, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İsmet Paşa Parkı'nı Yeşil Kuşak Projesi'ne aykırı bir şekilde yeniden düzenledi. Restoran, kafe ve büfeler yapıp bir de yapay gölet eklendi. Yeşil Kuşağın bir başını Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenlerken, diğer başında ise Battalgazi Belediyesi  DSİ. 92. Şube Müdürlüğü'nün arazisine talip oldu. Bakan Veysel Eroğlu bir talimatla yeni binalar yapılmak şartıyla araziyi terk etti.  

Battalgazi Belediyesi Yeşil Kuşak Projesi'ni aldığı ilk yere DSİ binalarının arkasına Belediye Binasını konduruverdi. Bina bitti, kısmen hizmete açıldı ve tam bir saray ortaya çıkıverdi.  

Yeşil Kuşak Projesi diye bedelsiz alınan yerde bir Battalgazi Belediye Sarayı… DSİ binaları bir günde yıkıldı Saray arkasından ortaya çıkıverdi. Binayı yıkanlar yine de yetinmediler bu kez yetişmiş çam ağaçlarını, çınar ağaçlarını kökten yok ettiler. 

DSİ'nin önündeki arkasındaki tüm ağaçlar kesildi, anılar yok edildi. DSİ yöneticilerinin 70 yıl önce diktikleri ağaçlar Battalgazi Belediye Sarayı daha iyi görünsün diye insafsızca yerlerinden söküldü. Yeşil Kuşak adı verilen projeyle ortaya çıkan Selahattin Gürkan, yaptığı bina ve kestiği ağaçlarla bizzat kendisi yeşil alanı yok etti.  

O sebeple Yeşil Kuşak Projesi sizlere ömür… 

Yakında TOKİ malı olan İnönü Stadı ve çevresindeki spor tesislerinin bulunduğu alanı ihale yoluyla satışa çıkarırsa hiç şaşırmayın… 

Battalgazi Belediyesi'nin böyle bir binaya ihtiyacı var mıydı?  

Çok mu gerekliydi? 

Büyükşehir yasasıyla 10'a yakın Belediye binası Battalgazi Belediyesi'ne terk edilmişti. Bu binalarda Battalgazi Belediyesi'ne dar gelmiş olacak ki, bir saray yaptılar. 

Hadi saray yapmaya karar verdiniz de ağaçlardan ne istediniz? 

Ne söylediniz ne yaptınız? 

Yeşil kuşak diyerekten Malatya'nın en büyük sarayını inşa ettiniz… 

Daha kötüsü ağaçları kestiniz… 

Varın Sarayınız sizin olsun… 

Malatyalıyla “Yeşil” diyerek alay etmeyin yeter. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum