Yeni Malatyaspor'da Altınordu Mesaisi Başladı

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Altınordu karşılaşmasının hazırlıklarına yaptığı çalışmayla başladı.

Yeni Malatyaspor'da Altınordu Mesaisi Başladı
25 Kasım 2015 - 00:00

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Altınordu karşılaşmasının hazırlıklarına yaptığı çalışmayla başladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) antrenmanda sahasında, teknik direktör İrfan Buz nezaretinde yapılan çalışmaya Nijerya Ümit Milli Takımı'na çağrılan Azubuike katılmadı.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör İrfan Buz, yaptığı açıklamada, “Ayaklarımızın yere basması lazım” dedi.

Kayseri Erciyes karşılaşmasında aldıkları sonuca mutlu olmakla beraber, ikinci yarının elli ve altmışıncı dakikalarında orta alanın rakibe verilmesini özeleştiri şeklinde dile getiren Buz, “Çok önemli bir galibiyet aldık. 8 puanda bir rakiple karşılaştık. Kazanmaları halinde puanları 11 oluyordu. O yönden çok önemli bir müsabakaydı. Bunun yanında çok güzel pozisyonlar bulduk. Örnek vereyim Aydın’ın pozisyonu. Taktiksel disiplinden düşmedik. İkinci yarıda da hamlelerimiz şöyle yaptık. Rakip daha fazla üzerimize gelince ellinci ve altmışıncı dakikalara arasında, kendi takımı söyle eleştiriyorum, orta alanı onlara verdik. Orda bir düşüş yaşadık. Hamle yaptık, Ali Sakal’ı sağ kanada aldık, orta sahaya biraz daha kreatif anlamında Mba’yı aldık. Ve bir de Musa Sinan’ı aldık. Artı birde George’yi aldık. Bir tanesi gol attı, bir tanesi de asist yaptı. Maçı kopardık. Bu ligde sabretmek önemli. O yüzden bu olayı kapattık. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Bu 5 haftalık periyot içerisinde 3 maçı kazandık ama hep maç maç bakıyoruz. Önümüzdeki müsabaka Altınordu. Genç dinamik bir takım, koşan bir takım. Zor müsabaka olacak. İyi hazırlanmamız gerekiyor. Azubuike milli takıma gitti maalesef. İki maç yok. Bizim için önemli. Üstüne koyarak giden, 18 yaşında bir futbolcu. Burada önemli bir faktörü var takımımıza. Form grafiği de gittikçe yükseliyor. Ondan yoksun çıkacağız Altınordu maçına. Bu maça iyi hazırlanmamız gerekiyor. Hatalarımızı asgariye düşürerek, taktiksel disiplinimizi koruyarak, bloklar arasındaki mesafeyi koruyarak orada iyi bir oyun çıkarmamız gerekiyor. 3 puan için gidiyoruz” dedi.

“OYUNCULAR BANA YARDIMCI OLUYORLAR”
İrfan Buz, kendisi göreve geldikten sonra forma şansı bulup, takıma katkı sağlayan futbolcuların durumuyla ilgili ise, “Kaliteli oyuncularımız var. George arkadaşımız oynatmıştım fakat çocukta zaman zaman sıkıntı oluyor. Çok fazla kasıyordu kendisini. İstediği performansı ortaya çıkaramıyordu. Şimdi son hamle oyuncusu olarak girdiği zaman çok daha etkili oluyor. Onu hazırlamaya çalışıyoruz. İrfan Başaran da bizim için çok önemli bir oyuncu. Onun da önemi görüyoruz yavaş yavaş takım içerisinde. Takımımız bu. En iyisini çıkarmak zorundayız. Maksimuma çıkarmak zorundayız. Hep beraber bunu başarmak zorundayız. Sağ olsun arkadaşlar çok iyi çalışıyorlar. Bana yardımcı oluyorlar. O yüzden de bu puanlar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

“TEHLİKELİ HATLARDAN ÇIKMAK İSTİYORUZ”
PTT 1. Lig’in genel durumu ile ilgili de konuşan Buz, “Şu an tabloya baktığınızda aşağıyla aramızda 2 puan var. Çıkıp İnönü Caddesi’nde dolaştığımda sıcakkanlı Malatya insanı bana aynen şunu söylüyor: ‘Hocam biz ligde kalalım, ondan sonra üstüne koyarız.’ Doğrusu da bu. Arkadaşlar öncelikle altlardan kopalım, yukarıya bakmayalım şu anda. Maç maç bakalım olaylara. O yüzden ayaklarımızın üzerine basmamız gerekiyor. Futbolcularıma da aynı şekilde bunu söylüyorum. Biz öncelikle aşağılardan kopup, bu tehlikeli hatlardan çıkmak istiyoruz. Ondan sonra önümüzdeki sürece bakacağız” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum