Yeşilyurt Malatya'nın Yeni Yüzü

Malatya'nın merkez ilçelerinden biri olan Yeşilyurt, 270 binin üzerindeki nüfusu, 82 mahallesi ile ilin büyümeye, gelişmeye en açık bölgesi Yeşilyurt, Malatya’nın Yeni Yüzü oluyor.

Yeşilyurt Malatya'nın Yeni Yüzü
28 Ocak 2015 - 00:02 - Güncelleme: 28 Ocak 2015 - 00:19

Malatya'nın merkez ilçelerinden biri olan Yeşilyurt, 270 binin üzerindeki nüfusu, 82 mahallesi ile ilin büyümeye,  gelişmeye en açık bölgesi Yeşilyurt, Malatya’nın Yeni Yüzü oluyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramada Otelde düzenlediği basın toplantısı ile 2014 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında değerlendirme yaptı. 2014 yılında 53.353.841.75 TL bütçe kullandıklarını belirten Başkan Polat, 2015 yılı bütçesinin ise 114.486.000,00 TL olarak belirlediklerini ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra, sistemli ve süratli bir çalışmayla Yeşilyurt'un çehresini değiştirmeye başladı. Altyapı eksikliklerinin tamamlanması ve sosyal belediyeciliğe büyük önem veren Başkan Polat, eğitime de destek vererek Yeşilyurtluların takdirini kazandı.

Asfaltlama ve kilit taşı uygulamalarına ara vermeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi, genişlettiği araç filosuyla hızlı bir şekilde ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürmektedir.

Çöp konteynırlarını yer altına almak için çalışmalara başlayan Yeşilyurt Belediyesi, yine yerinde ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla "ÇER-ÇÖP" projesini başlattı. "Otuz Günde Otuz Park" projesiyle her gün yeni bir parkın temelini atan Belediye, baharla birlikte otuz parkı hizmete sunacak.

Beş ayrı noktada "Yeşil Konak" açarak yüzlerce öğrenciye hem derslere yardımcı, hem de sanatsal kurslar vermeye başladı. Yeşilyurt'taki ilkokullarda okuyan 5 bin birinci sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtarak çocukların zekâ gelişimlerine katkıda bulundu.

İlçe, doğal güzelliği ve yeşil alanlarıyla turizm bölgesi, sanayisi ile doğunun batıya açılan kapısıdır. Yeşilyurt Belediyesi, ilçeyi aynı zamanda bir kültür bölgesi yapma yolunda yatırımlarını sürdürüyor.  

Ramazan ayında verdiği sokak iftarları, Muharrem ayında verdiği iftar ve yaptığı aşure ikramlarıyla beğeni toplayan Yeşilyurt Belediyesi, böylece kardeşliğe ve kaynaşmaya da vesile oldu.

Sosyal yardımlaşma alanında da çalışan Yeşilyurt Belediyesi, gezici ekipleriyle yerinde inceleme yaparak, yardıma muhtaç hemşerilerini tespite çalışmakta ve gerekli yardım organizasyonunu yapmaktadır.

POLAT: “YENİ TÜRKİYE YOLUNDA, YENİ YEŞİLYURT MARKA OLACAKTIR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Yeni Türkiye yolunda, Yeni Yeşilyurt marka olacaktır. Yeşilyurt bu dönemde kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile uyumlu, koordineli bir şekilde aynı yöne bakarak çalışmalar ortaya koyuyor.  

Süreçte en önemli nokta Yeşilyurt'un imarı olmaktadır. İmar ile ilgili çalışmaları çok net bir şekilde oluşturuyoruz. Kanun ve kurallar çerçevesinde taviz vermeden uygulamalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Yine aynı şekilde bizim için önem arz eden bir diğer konu ise Yeşilyurt’un yeşilini korumak. Bu bir ideal ve hedef değil, zorunluluk.  Yeşil alanlarımızı yapacağımız çalışmalarla arttıracağız.

Beylerderesi vadimiz; Malatya’mızın akciğer borusu mesafesindeki bir yer. Buranında mutlaka korunması gerekiyor. Bir Dikmen Vadisi gibi önce gecekondulaşıp sonra çözüm bulmak yerine, gecekondulaşmadan burada kamu bakışını ortaya koyarak geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda da ilgili bakanlıklar ve kurumlarla gerekli görüşmeler ve yazışmalarımız devam ediyor” dedi.

2014 YILI YEŞİLYURT BELEDİYESİ İÇİN VERİMLİ BİR YIL OLDU

30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Gündüzbey, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Bostanbaşı belde belediyeleri ile Yeşilyurt ilçesinin birleşmesi sonucunda oluşan Belediyemiz, Beş Belediye Başkan Yardımcısı ve onlara bağlı birim müdürlükleriyle toplamda 945 personelle hizmet vermektedir.

Her Cuma “Halk Günü” uygulaması ile Başkan vatandaşlarımız ile bire bir görüşmeler yapıyor, istek, talep ve önerilerini dinliyor, imkânlar ölçüsünde çözümler üretiyoruz.

Daha hızlı ve kesintisiz bir hizmet için araç filomuza “32 ADET İŞ MAKİNESİ” satın alarak güçlendirdik.

“30 GÜNDE, 30 PARK” Projesini gerçekleştirdik. (Parklarımız büyük oranda tamamlandı, baharla birlikte hizmete başlayacak)

Belediyemiz bünyesinde alanında uzman kişilerden “PROJE BİRİMİ”Nİ kurduk.

Daha temiz bir Yeşilyurt için bölgemizde bir ilk olan, “YER ALTI VE YER ÜSTÜ ÇÖP KONTEYNIRLARINI” vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Yerinde ayrıştırma yapmak için “ÇER-ÇÖP PROJESİ”Nİ başlattık, proje kapsamında sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye’de ilk “GERİ DÖNÜŞÜM EVİ”Nİ Gazi Anadolu Lisesi yanına yerleştirdik.

Ramazan ayında Malatya'da bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz “SOKAK İFTARLARI”NDA farklı mahallelerimizde hemşerilerimizle beraber iftar yaptık. Yeni Devlet Hastanesi bahçesinde “İFTAR ÇADIRI” kurduk.

“YEŞİLYURT 20. KÜLTÜR, KİRAZ VE SPOR FESTİVAL”İ etkinlikleri gerçekleştirildik.

2014 yılında toplam 46.400 TON ASFALT, 80.120 M² KİLİT TAŞI, 4100 M ³ PERDE DUVAR, 6500 M ³ TAŞ DUVAR çalışması gerçekleştirildik.

Yakınca Mahallemizde “KADIN YAŞAM VE SPOR MERKEZİ”Nİ tamamlandık.

Cadde ve sokaklarımız daha estetik bir görünüm kazanıyor. Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda da yapılacak, “3 BOYUTLU RESİM SANATI”NIN İlk uygulamasını Sıtmapınar’ında gerçekleştirdik.

“1.SOKAK OYUNLARI VE UÇURTMA ŞENLİĞİ” düzenlendi. Büyük bir katılım ve coşku ile bayram havasında bir etkinlik gerçekleştirildik.

“MALATYA YEŞİLYURTSPOR KULÜBÜ”NÜ kurduk. Futbolla birlikte farklı spor branşlarında çalışmalar başlattık.

“444 8 9 10 ÇAĞRI MERKEZİ” ile kolay iletişim, hızlı çözüm noktası oluşturduk.

Yüzlerce öğrenciye okul derslerine yardımcı kurslar, yetenek ve beceri kursları başladı. Beş mahallemizde “YEŞİL KONAK”LARIMIZI hizmete başlattık.

Sosyal İşler Müdürlüğümüz MUHTAÇ AİLELERİMİZE YARDIM için çalışmalarına devam ediyor. Suriyeli misafirlerimize duyarsız kalmadık.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan klinikte sokak hayvanları ve evcil hayvanlarımızın AŞILANMASI, KÜPELENMESİ VE EVCİL HAYVANLARIN KİMLİK KARTI ÜCRETSİZ olarak gerçekleştiriliyor.  

Belediyemiz için çok büyük bir önem arz eden bir başka konu ise LOGO çalışması idi. Büyük ilgi gören Türkiye geneli düzenlediğimiz yarışma ile logomuz belirlendi ve kullanıma başlandı.

Göreve geldiğimiz günden beri özverili bir şekilde çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizlere her konuda yardım eden, önerileriyle ufkumuzu açan Yeşilyurt halkına teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum