Yeşilyurt'ta Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde kilit taşı, parke taşı, kaldırım, yol açma, yama ve sıcak asfalt serim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Melekbaba Mahallesi’nin yolları yapılıyor.

Yeşilyurt'ta Yol Çalışmaları Devam Ediyor
27 Nisan 2016 - 00:00 - Güncelleme: 27 Nisan 2016 - 00:00

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde kilit taşı, parke taşı, kaldırım, yol açma, yama ve sıcak asfalt serim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Melekbaba Mahallesi’nin yolları yapılıyor. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Mehmet Çınar ile birlikte gittiği Melekbaba Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt serim çalışmalarını inceledi. Hizmet sınırları içerisinde yer alan 82 mahallede belli bir plan ve program dahilinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Polat, yollarda mevsimsel ya da araçların yol açtığı yıpranmışlığa izin vermeyeceklerini, vatandaşların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğuna vurgu yaptı. Polat, “2014 ve 2015 yıllarında toplam 115 bin 212 ton asfalt serimi yapan ekiplerimiz, 2016 yılının ilk üç ayında ise bin 620 ton sıcak asfalt yama serimi gerçekleştirdi. 2016 yılının 2015 yılına göre asfaltlama ve üst yapı çalışması bakımından daha verimli olacaktır. Bu yılki hedefimiz ise tespit edilen bölgeler ve sonradan çıkacak eklemelerde birlikte toplam 70 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Bir şehrin çağdaş olabilmesi için yollarının düzgün olması gerekiyor. Yollarımız ne kadar kaliteli olursa ilçemizin kalitesi ve yaşam düzeyi o kadar yüksek olur” dedi.

Bütün yatırımların daha modern bir Yeşilyurt için olduğunu kaydeden Polat, Yeşilyurt’un çok hızla gelişen bir ilçe olduğunu ifade etti. Polat, “Belediye olarak biz bu hızlı gelişimi en doğru şekilde ve sürdürülebilir olması için üzerimize düşen çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı hizmet takviminde yer alan saha çalışmalarımıza bahar ayıyla birlikte hız verdik. Ekiplerimiz acil müdahale edilmesi gereken cadde, sokak ve kavşaklarda asfalt ve yama çalışmalarını sürdürüyor. Bu hizmetleri gelişi güzel değil, ileriye dönük projelerin hayata geçirilebileceği şekilde titiz bir çalışmayla sürdürüyor. Ekiplerimizin yaptığı incelemeler ve teknik raporlar doğrultusunda Melekbaba Mahallesi’nde bulunan 9 sokağın yollarında ciddi bozulmalar ve halk sağlığını tehdit eden görüntünün oluştuğunu tespit etti. Bölgede yapılan incelemelerden sonra öncelikle bozuk ve kullanılamaz hale gelen yolun kazıma işlemleri yapıldı, ardından fınısher makinesiyle sıcak asfalt serimine hız verildi. Yollarımızı en kısa sürede mahalle halkının hizmetine açacağız” ifadelerini kullandı.

Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir ise 1970’li yıllarda yapılan bozuk ve deforme olmuş yolların yapıldığını belirterek, özlem duydukları hizmete kavuştuklarını aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum