"Yimpaş yakın olur Kale'ye taşıyın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeni devlet hastanesi karşısına 10 dönümlük arazisi yıllardır boş bekleyen SGK Malatya İl Müdürlüğü’nün 19 Yıldır atıl bekleyen YİMPAŞ binasına taşınmak istenmesini klasik AKP vizyonsuzluğu olarak değerlendirdi.

"Yimpaş yakın olur Kale'ye taşıyın"
23 Temmuz 2019 - 00:13 - Güncelleme: 25 Temmuz 2019 - 07:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeni devlet hastanesi karşısına 10 dönümlük arazisi yıllardır boş bekleyen SGK Malatya İl Müdürlüğü’nün 19 Yıldır atıl bekleyen YİMPAŞ binasına taşınmak istenmesini klasik AKP vizyonsuzluğu olarak değerlendirdi.

2000 yılında  Malatya’da hizmete giren Yimpaş Alışveriş Merkezi binası bir süre sonra kapatılmış, Yimpaş Holding’in 46 milyon TL’lik vergi borcundan düşülerek, 23 milyon 350 bin TL bedelle Hazine’ye devredilmişti. Dörtyol’da faaliyet gösteren Malatya SGK İl Müdürlüğü’nün 15 yıldır atıl bir şekilde bekletilen YİMPAŞ binasına taşınacağının açıklanmasının ardından kamuoyunda AKP’nin ne yapmak istediği bir kez daha tartışılmaya başlandı.

SGK’NIN 10 DÖNÜMLÜK ARAZİSİ BOŞTA DURUYOR

Malatya SGK İl Müdürlüğü’nün, Yeni Devlet Hastanesi karşısı, İŞKUR Binası yanında 10 dönümlük arazisi olduğunu hatırlatan Ağbaba, “2014 yılında 7,5 Milyon lira verilerek belediyeden alınan araziye, SGK İl Müdürlüğü yapılması için çalışmalar başlamıştı.Ama aradan geçen 5 yılın ardından SGK İl Müdürlüğü’nün YİMPAŞ’a taşınacağını açıklamak,  klasik AKP vizyonsuzluğu olsa gerek” dedi. Vatandaşların ‘Yimpaş yakın olur, Kale’ye taşıyın’ diye isyan ettikleri SGK Binası ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da çarpıcı gerçekleri ortaya koyan bir açıklama yaptı.

‘BU BİNA MALATYA’YA BÜYÜK’ DİYEREK İHALEYİ İPTAL ETTİLER

Ağbaba; “Dönemin AKP İl Başkanı 29 Ocak 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, hizmet binasının proje çizim ihalesinin tamamlandığını, 2014 yılında temelinin atılmasının planlandığını söyleyerek, "10 bin 500 metrekare alana kurulacak yaklaşık 30 milyon lira maliyetli SGK Malatya Merkezi'nin temeli inşallah bir aksilik çıkmazsa bu yıl atılmış olacak. Proje kapsamında İl Müdürlüğü, İlçe Sosyal Güvenlik Merkezleri, sağlık ve sosyal birimler, 500 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, kafeterya, misafirhane, vs. birçok alanı kapsayacak" demişti. SGK Binası için 12 Mart 2015 tarihinde Ankara’da ihaleye çıkılmış, ancak ihaleden birkaç hafta önce ‘Bu bina Malatya için çok büyük olur’ gerekçesiyle ihale iptal edilmişti. O gün ihalenin iptal edilmesine ses çıkarmayan AKP ‘li siyasetçilerin bugün YİMPAŞ’ı alternatif olarak ortaya koymaları hem üzüntü verici hem de düşündürücü” dedi.

BİNA TAŞIMAYI YATIRIM SANIYORLAR

Ağbaba, “AKP’nin siyasi anlayışı ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla özetlenebilir. SGK gibi, hastaneler, İŞKUR ve diğer kurumlarla en çok işi olan bir kurum şehrin dışına çıkarırken kimlerin görüşünün alındığı merak konusu. 2015 Yılında Malatya binası ihaleye çıkarken girişimlere başlayan Elazığ’da 2017 yılında ihale yapıldı, 2019 Ağustos ayında 13 Bin metrekarelik alana sahip SGK binası hizmete girecek. Malatya için ‘büyük olur’ denilerek iptal edilen ihaleler, başka şehirlere küçük bile oluyor.Malatya’daki iktidar milletvekilleri de kamu kurumlarını bir binadan başka binaya taşıyarak  ‘yatırım’ müjdeleri veriyorlar” ifadelerini kullandı.

‘MALATYA’YA YATIRIM ÖDENEĞİ YOK’ DİYORSANIZ, SATIN ARAZİYİ YAPIN BİNAYI

Veli Ağbaba açıklamasının sonunda; “15 yıldır atıl bekleyen YİMPAŞ’ın sağlamlığı ölçülmüş müdür? O bina depreme dayanıklı mıdır? Binanın yeniden hayata geçirilmesi için harcanacak parayla yeni ve modern bir binanın yapılacağı düşünülmüyor mu? İnönü Caddesi’nde en uzun cepheye sahip SGK binası ne olacak? Kime verilecek? İŞKUR yanındaki 10 dönümlük arazinin üzerine yeni bir bina yapmak kimsenin aklına gelmiyor mu? Şayet ‘Malatya’ya yatırım için ödenek yok’ diyorsanız  5,5 dönümlük mevcut bina ve bahçesini satarak modern ve akıllı bir bina yapılması çok mu zor?Sonuç olarak AKP’yi anlamak da çok zor” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum