VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

İnönü Üniversitesine bu sonuç yakışmıyor?

15 Ocak 2018 - 13:10 - Güncelleme: 15 Ocak 2018 - 13:30

TÜBİTAK, 2012 yılından başlayarak üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarını sıralayan bir çalışma yapıyor. Bu çalışmanın sonuçları da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından geçtiğimiz hafta TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu.

Heyecanlandık…  Malatya İnönü Üniversitesi ilk 50 içerisinde var diye…

İlk 50 sırada yer alan Üniversiteleri tek tek inceledik, İnönü Üniversitesi liste de yine yer almıyordu. 

Sadece 2015 Yılında 48. Sırada yer alan İnönü Üniversitesini bir daha ilk 50’de görememiştik. Eski Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik dönemini suçlasak da, ömrünün büyük bölümü Üniversite de geçen Prof.Dr. Ahmet Kızılay döneminde de değişen bir şey olmadığını üzüntüyle görüyoruz. 

Oysa kısa süre önce basın toplantısı yapan Rektör Kızılay, bir araştırmaya göre 29. Sırada olduklarını söylese de Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralamasından bir hayli ümitli olduğunu ve ilk 50’de yer alabileceklerini bizlere müjdelemişti. 

Ancak sonuç ortada. Üniversite de onca dokunuşlara rağmen bir şeylerin değişmediği görülüyor. Bölge illerimizde yer alan Üniversiteler her yıl listede yer alırken Malatya İnönü Üniversitesinin liste dışı kalması büyük bir ayıp ve kayıptır. 

Türkiye de 14. Üniversite olarak 1975 yılında kurulan ama bu gün TÜBİTAK’ın değerlendirdiği sıralama da ilk 50’ye dahi giremeyen İnönü Üniversitesinde ileriye değil geriye doğru bir gidişin olduğu açık ve nettir.

Peki bunun sebepleri nedir diye Öğretim üyelerine sorduk:

“Çalışmayan, üretmeyen, teknoloji ve girişimciliği takip etmeyen bir kadro var. Yeterli makale üretemiyoruz. Son derece üretken olanlar da çeşitli bahanelerle Üniversitemizden ayrılıyor. Liyakat sahibi, işini en iyi yapanlar da bekledikleri görevlere getirilmiyor. TÜBİTAK değerlendirmesinde ilk 50’ye giremiyorsak bu bizim biraz da tembelliğimizden ileri geliyor. Yoksa Malatya bu sıralamayı hak etmiyor…”

Kimse kusura bakmasın…

Bu Üniversite Malatya’nın marka değeridir. 

Yıllık 700 milyon liralık bütçesiyle Malatya’ya hayat vermektedir.

Üniversitemize sahip çıkmak her Malatyalı’nın görevidir.

Türkiye de 157 Üniversite arasında yapılan değerlendirme de ilk 50’ye giremeyen Üniversitemizi yönetenler birinci derece sorumludur.

Ne demek ilk 50’ye girememek?...

Nasıl olur bu başarısızlık?...

Bu ayıp, bu tembellik, bu rehavet niye?...

Ne dediyseniz başüstüne, hay hay dedik… Ama bu rezalet nedir Allah aşkına…

Biz bu sonucu sindiremiyoruz. 

Kabullenemiyoruz.

Çünkü Malatya İnönü Üniversitesine bu sonuç yakışmıyor.

Yakıştıranlar da varsa lütfen aşağıdaki 2017 Üniversiteler sıralamasını tek tek inceleyip ondan sonra vicdanlarıyla karar versinler. "

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum