SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

İYİ OYNAMADAN DA KAZANMAK ÖNEMLİ!.

06 Kasım 2016 - 21:52

Evet bu sloganımız artık sezon sonuna kadar devam etsin. İyi oynamadığımız karşılaşmalarda da kazanmak önemli. Hele hele Malatya deyimiyle, deve dişi gibi takımlar varken, unutulmamalı ki bu ligin lideri Yeni Malatyaspor. Şapka çıkartacaksınız…

Ümraniye spor karşılaşmasından 2 gün önce radyo proğramım da belirtmiştim. Çantada keklik görüp, rehavete kapılmayız inşallah demiştim bu karşılaşmada. Hiç istemediğim olay gerçekleşmiş oldu. Gerçi Amutu’nun olmayışı, Ahmet Burak Solakel’in kart cezalısı olması bir  bakıma eksik olarak görülmüş olsa da, bu kavram bu söylem bana hep ters gelen bir sözdür. Çünkü sahaya 11 futbolcu ile çıkılıyor. Solakel’in mevkisinde ilk 11’de kendisine şans verilen Mehmet Sak, Ümraniye karşılaşmasında sahanın enlerinden di. Nihayetinde 28.nci dakikada sol kanattan nefis ortası MBA’nın harika kafası meşin yuvarlığın Ümraniye filelerine gitmesine sebeb oluyordu.

Erkan Sözeri hoca hakikaten iyi bir takım kurmuş. Kondisyonları, eforları sahada deparları, teknik bağlamda harika işler yapan futbolculardan kurulu Ümraniye spor, bu ligde bir çok takımın canını da yakacaktır. Özelliklede fizik gücü ile Santraforları  A’beka hakikaten bugün Yeni Malatyaspor defansını epeyce bunalıma sokmuş oldu.

Yeni Malatyaspor belliki rehavete kapılmıştı. Futbolda en ciddi sorunlardan birisi. Profesyonel takımlarda bu gibi karşılaşmalarda mutlaka iki veya 3 futbolcun gününde olur. Ve bu futbolcuların seni ipten alır. Bugünde öyle oldu. Caner’in müthiş performansı, Mehmet Sak’ın akıl dolu asistleri galibiyeti getiren  sonuçlardır. İyi oynamadan kazanılan karşılaşmada galip gelmek ve en yakın rakibine 4 puan takmak, hakikaten önemli. Bundan dolayı İrfan Buz hocamı ve ekibini kutluıyorum.

Göztepe  Boluspor’u sahasında penaltı golüyle mağlup etti.  İki takımıda izledim. Dedim ya baş da , kardeşim bu lig’de devedişi gibi takımlar mevcut. Kadrolara baktığımız da inanın süper lig’de göremediğimiz isimlere rast geliriz. Ve buda bu ligin kalitesini artırmakta. Zevkli, heyecanlı ,kaliteli maçları izlemekte artık biz futbolseverlere kalıyor.

AH AH ŞU HAKEMLERDE KALİTE OLSA:

Hafta sonları hemen hemen her hafta 3-4 karşılaşmayı canlı izleme keyfine varıyoruz. Yahu bu ligin hakemleri tüm demini almış, tecrübesiyle adından söz ettiren isimlerin hata üstüne hata yapması bizleri üzüntüye boğmakta. Mesela Sivas-Elazığ karşılaşmasında Özgüç Türkalp maçı katletti diyebiliriz. Keza Göztepe Bolu maçının hakemi Bülent Yıldırım. Yine Yeni Malatya-Ümraniye Koray Gençerler…Kalite olmasına rağmen inanın hakemler yüzünden neşemiz kaçmakta.

Gel gelelim şimdi kuru fasulyenin faydalarına…Önümüzde rahat çıkacağımız bir karşılaşma. Hani 4 puan varya en yakın rakiple. Bu rehavetle Ümraniye karşısındaki futbolla, Eskişehirspor karşılaşmasına umarım çıkmayız.. Oradan gelecek galibiyet veyahut ta  beraberlik bizleri süper lig’e  adım adım yaklaştıracaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum